wapna to ze 4 tony wejdzie ...) mocznika ze 2 na pewno
) ładna maszynka
Niby 3t ma wejść, sprawdzę to powiem. Tak się zastanawiam, bo sieję brona wirowa z wałem spiralnym, siewnik nabudowany nordsten, i wchodzi 450kg ziarna. Całość też sporo waży, to może nie będzie tak źle z pełnym rozsiewaczem.
Bez przesady W zeszłym roku rozsiałem 50t wapna granulowanego co Amazone ZAM1001 z nadbudową własnej konstrukcji i łopatkami na 30m Taki rozsiewacz hybryda wchodziło 3.5t wapna i do tego 50t mocznika to jego niestety wchodziło ino 1.8t i Case mx z tym jeździł tak że Forsz jak podniesie to mu trakcji nie braknie
)
Tak w sumie jeśli w tym temacie to zamienię RCW 5 na gównomiota najchętniej z talerzami coś jak RUR
Wojtek a ja z innej beczki ale też o RCW. Masz u siebie może te rozsiewacze do wapna w stanie do remontu, czy raczej wszystko już wymiecione? Mówię o okolicy i handlarzach. Chętnie kilka kupiłbym.
RCW W stanie dobrym ja na niego nie narzekam ale podkładu pieczarkowego i kurzaka nie rozwali ... Mój to model na taśmie i talerze na 1 silniku hydraulicznym , W zeszłym roku rozsiałem nim 27 aut wapna i nie narzekał , w tym roku tylko 5 było a reszta się trafiła w granulacie to zwykły rozsiewacz i heja ...