W moim przypadku jak podpiąłem pod powietrze to oring nie trzymał puszczał powietrze to jak jest sterowane pneumatycznie to z powietrzem woda do skrzyni nie przejdzie, no chyba że ze zbiornika co chwila ją się spuszcza
A co do tego oringa to on dobrze to uszczelnia, ciekawe dlaczego nie dali uszczelniacza z wargą
Tak czy inaczej zakładam oring i sie zobaczy, przetestuje go pneumatycznie, dzięki za pomoc
A dobra, bo w 300 i 303 ten hamulec jest na pneumatyce. Ilość wody ktora tam przejdzie jest znikoma także w tym problemu nie ma. Oring jest tam dlatego (tak mi się wydaje) że to uszczelnienie nie musi być perfekcyjne. Jakby tam było sterowanie hydrauliczne, i oleje nie mogły by się mieszać to pewnie byłby uszczelniacz rowkowany.
W przyspieszaczu w kombajnie też są oringi do uszczelnienia tłoczków i to wystarcza i tam jest dużo większe obciążenie.
Założyłem oring i poskładałem wszystko do kupy, wspomaganie jest dużo lepsze niż wcześniej na razie na podwórku sprawdziłem ale biegi prakrycznie bez zgrzytu przechodzą, zobaczymy na szosie przy większej prędkości
to i u mnie też trzeba bedzie tam zajrzeć
Komodor napisał(a):
A dobra, bo w 300 i 303 ten hamulec jest na pneumatyce. Ilość wody ktora tam przejdzie jest znikoma także w tym problemu nie ma. Oring jest tam dlatego (tak mi się wydaje) że to uszczelnienie nie musi być perfekcyjne. Jakby tam było sterowanie hydrauliczne, i oleje nie mogły by się mieszać to pewnie byłby uszczelniacz rowkowany.
w jakiej Ku*****a pneumatyce ? tam jest mimośrud mechaniczny którego ciągnie kawałek druta fi8mm od pedała (hehe)
Tak jest u Ciebie, u mnie jest pneumatyczne zapewne u innych też chodzi o 303 300
Ostatnio edytowany przez marcin (2018-10-15 22:07:50)
W tym co stoi pod płotem tj zt 300 też mam pneumat
U jano to kto maniane odpierniczył na druta? W mojej 300 był pneumatyczny, i z tego co sie orientuje to w 300,303 były pneumatyczne 😀
Krzysiek jak Ci nie wstyd, taką brykę pod płot postawić 😱
Ostatnio edytowany przez gelek79 (2018-10-16 06:12:54)
U mnie będę musiał się rozstać z 303. Bo tylko z kąta w kąt się to przestawia. W polu nic się nim nie robi tylko tyle co kiszonke ubija. Silnik ma zrobiony ale chętnego do pracy w polu nim brak... Brat chce teraz 323 co by chociaż trochę w polu nim porobić
To nie lepiej zainwestować w kabinę z 323 i postawić na swoim sprawdzonym traktorze?
No niby też taka opcja mogła by być... się zobaczy
gelek79 napisał(a):
U jano to kto maniane odpierniczył na druta? W mojej 300 był pneumatyczny, i z tego co sie orientuje to w 300,303 były pneumatyczne 😀
Krzysiek jak Ci nie wstyd, taką brykę pod płot postawić 😱
https://naforum.zapodaj.net/fd206232be65.jpg.html hamulec skrzyni.
Pierwszy raz takie coś widze ale wygląda na fabryke, ale sam widzisz w większości chłopaki piszą o pneumatycznym hamulcu w 300- 303