Piotrfire napisał(a):
Nie jest tak źle trzeba tylko rozebrać cały ciągnik .Tu się niemiec nie popisał
no niestety jak swoje rozbierałem to podwórka brakowało . szału nie ma.
ale do wodzików chyba tak strasznie nie ma co?
ja mam podobny problem ale mi wyskakuje wsteczy na II polowej nie zależnie od biegu jaki jest wcisniety . wyskakuje nie zawsze czasami , jak wyskoczy i chce wcisnąc to trzeszy jak wruce na bieg do przodu w znów wcisne steczny to jest dobrze , a i dodam ze wyskkuje nawet bez obciązenia , ale jak jest dobrze wcisniety to nie wyskakuje pod obciązeniem , ( przepraszam za zawiłosc wypowiedzi)
TO SIĘ SZYKUJ czeka cię robótka
Może do końca nie wskakuje. Ja jak poprawiałem wodziki to też da dużo naspawałem i bieg wszedł, ale po ruszeniu wybijało. Teraz mam tak, że biegi się nie blokują, ale nie wyskakują.
chodzi ci o wodziki w skrzyni na wałkach ?
tak.
to po 1. sie wezme za to i zobacze
jezdziłem dzis i tak wygląda sprawa. przy zmianie biegów czuć odrazu ze wsteczny wyskoczy jak pod wajchą czuje ze wszedł dobrze to jest dobrze. a jak nie czuje skoczenia to trzeszczy odrazu. moze to byc wina wodzików czy w skrzyni cos sie piepszy
U mnie tak jest jak słabo wrzucę. Trzeba do końca zdecydowanie pociągać i jest dobrze.
Orałem na 3 i po pracy przestało ją wyrzucać,nawet jak jechałem z dużej góry,jeszcze dodawałem i ujmowałem gazu i ni chu..ja nie wyskoczyła,może już oleju w skrzynii mało i sie trzyma?
Dziwne to.
dotarła się będzie oki
Trzymać trzymają zatrzaski. Na 3 biegu czy grupie? Jak biegi wyskakują i zatrzaski trzymną to dolny wałek jest rozkręcony lub mocno zużyte dystanse. Do skontrolowania też ułożenie widełek bo może się przesunęły.
Na 3 biegu tak się działo,nawet jak odpuściłem gaz to wyrzucało... nawet jak ręką trzymałem jadąc z góry potrafiło zgrzytnąć tak jakby bieg nie do końca włączony
Co do zatrzasków to 1 i 2 trzeba bardziej zdecydowanie pociągnąć i czuć wyraźny przeskok,a na 3-4 dużo lżej sie włącza.
Też podejrzewam widełki,bo mogły się znów przestawić w odpowiednie położenie.
Ostatnio edytowany przez forszaj303 marek (2018-09-07 09:30:08)