Ogłoszenie

Dział "zrób to sam" oraz "literaturai instrukcje" dostępny jest tylko dla zarejestrowanych użytkowników tak więc zapraszam do rejestracji

Każdy nowy użytkownik proszony jest o wysłanie do mnie prywatnej wiadomości lub e-maila w celu odblokowania niektórych funkcji m.in. tworzenie nowych wątków!!! pozdro piotrfire :)

#1 2012-07-05 21:21:58

uszek54
bardzo aktywny
Zarejestrowany: 2012-02-29
Posty: 168
mieszkam w: Okolice Sieradza
Typ kombajnu: fortschritt e 512 i poczciwa VISTULA
Typ ciągnika: Ursus c 360 , 4011 Forsz ZT 323-A

Problem z motowidłami

Witam
Mam pytanie czy u was tez motowidla spadają odrazu na sam duł tzn. bo jak podniose motowidla obojętnie jak wysoko i jak opuszczam to jakby spadały na sam duł nie idą powoli na duł tylko odrazu i tylko jeb słychać img/smilies/big_smile
jak cos to napiszcze co mogło by być przyczyną ?
z góry dzięki za odp

Offline

 

#2 2012-07-05 21:43:44

koseś
cool
Zarejestrowany: 2008-01-20
Posty: 6252
mieszkam w:
Typ kombajnu:
Typ ciągnika:

Re: Problem z motowidłami

Brak krążka (dławika ) w układzie hydraulicznym podłączenia siłownika .

Offline

 

#3 2012-07-05 22:20:26

bartek
bardzo aktywny
Skąd: Wołów
Zarejestrowany: 2007-03-05
Posty: 190
mieszkam w:
Typ kombajnu: e512 1986r
Typ ciągnika: CASE 1255xl 1986r CASE 845xl 1986r

Re: Problem z motowidłami

Miałem to samo, założyłem dławik i jest ok.  otwór w dławiku 1,2 - 1,5 jak dasz miejszy będzi za wolny.

Offline

 

#4 2012-07-13 13:41:25

Pawel21990
cool
Skąd: okolice Pułtuska
Zarejestrowany: 2009-01-26
Posty: 2293
mieszkam w:
Typ kombajnu: JD 2256
Typ ciągnika: U 902, c330, Puma 130

Re: Problem z motowidłami

Mam problem z motowidłami. jedną stronę podnosi, druga nie chce za h..a drgnąć. Jak się obciąży dobrze tą stronę, która podnosi to tamta trochę drgnie. Drugi problem to wysuwanie motowideł. Jedna strona idzie, druga nie chce...

Offline

 

#5 2012-07-13 15:31:15

Laszek
cool
Zarejestrowany: 2012-04-01
Posty: 7128
mieszkam w: Śmiłowo, Piła WLKP
Typ kombajnu: E516B na części, E514
Typ ciągnika: zt 303, Belarus 1025, C360, C 355, C328

Re: Problem z motowidłami

Może musisz dopompować oleju na tej 4 rurce. A jeśli chodzi o wysów to zobacz jak te rury prowadzące wyglądają w środku, czy nie ma w nich syfu. Jak co to przesmarować


E 516 na części
Telefon 695 076 269

Offline

 

#6 2012-07-13 15:41:54

uszek54
bardzo aktywny
Zarejestrowany: 2012-02-29
Posty: 168
mieszkam w: Okolice Sieradza
Typ kombajnu: fortschritt e 512 i poczciwa VISTULA
Typ ciągnika: Ursus c 360 , 4011 Forsz ZT 323-A

Re: Problem z motowidłami

Dzieki laszek ale juz zrobilem wsadziłem do takiej zlaczki przed silownikiem 1grosz toche ZmnieJszony

Offline

 

#7 2012-07-13 15:45:18

uszek54
bardzo aktywny
Zarejestrowany: 2012-02-29
Posty: 168
mieszkam w: Okolice Sieradza
Typ kombajnu: fortschritt e 512 i poczciwa VISTULA
Typ ciągnika: Ursus c 360 , 4011 Forsz ZT 323-A

Re: Problem z motowidłami

i dziala idealnie img/smilies/big_smile

Offline

 

#8 2012-07-13 15:49:19

Laszek
cool
Zarejestrowany: 2012-04-01
Posty: 7128
mieszkam w: Śmiłowo, Piła WLKP
Typ kombajnu: E516B na części, E514
Typ ciągnika: zt 303, Belarus 1025, C360, C 355, C328

Re: Problem z motowidłami

No bo u ciebie problemem był brak dławika a to co wcześniej napisałem to było odnośnie problemu PAWEl21990


E 516 na części
Telefon 695 076 269

Offline

 

#9 2012-07-13 15:56:14

Pawel21990
cool
Skąd: okolice Pułtuska
Zarejestrowany: 2009-01-26
Posty: 2293
mieszkam w:
Typ kombajnu: JD 2256
Typ ciągnika: U 902, c330, Puma 130

Re: Problem z motowidłami

wysuw zrobiłem... podnoszenie jeszcze... ale u mnie jest 6 podpięć w hederze. a w kombajnie 5, to znaczy jedna podzielona na dwie. Coś pokombinuję zaraz

Offline

 

#10 2012-07-13 16:14:14

uszek54
bardzo aktywny
Zarejestrowany: 2012-02-29
Posty: 168
mieszkam w: Okolice Sieradza
Typ kombajnu: fortschritt e 512 i poczciwa VISTULA
Typ ciągnika: Ursus c 360 , 4011 Forsz ZT 323-A

Re: Problem z motowidłami

A sory ja z telefonu pisze i problemu pawla

niezauwazyłem

Offline

 

#11 2012-08-13 22:22:02

jacy
doktorat z fortschritta
Skąd: wąbrzeźno
Zarejestrowany: 2012-07-15
Posty: 450
mieszkam w: kuj-pom
Typ kombajnu: 514
Typ ciągnika: renault 120,54

Re: Problem z motowidłami

wymieniał ktoś manszety na wysuwie motowideł bo u mnie tłoki się rozsuną i koniec śpiewki muszę spuszczać ciśnienie i tak w koło

Offline

 

#12 2012-08-13 22:48:12

andrzej612b
doktorat z fortschritta
Skąd: woj. pomorskie
Zarejestrowany: 2011-07-21
Posty: 492
mieszkam w: bory tucholskie
Typ kombajnu: 512
Typ ciągnika: C-360 i zetor 6211

Re: Problem z motowidłami

W tych siłownikach nic specjalnego nie ma , po rozebraniu weź stare i do sklepu , przy 512 spotkałem się z dwoma typami   - są w sprzedaży .

Offline

 

#13 2014-07-24 22:44:17

MAREKPE
Administrator
Skąd: Kłodzko - Dolnośląskie
Zarejestrowany: 2008-08-15
Posty: 5380
mieszkam w:
Typ kombajnu: E512, K 454
Typ ciągnika: Ford Transit 2,5Di x2 FORTSCHRITT ZT 325A, ZETOR 4011 i 8011 URSUS C- 330M

Re: Problem z motowidłami

Najpierw sprawdź czy Ci wariator działa, a potem czy pręt jest połączony z napinaczem. Linka i korba to najmniej istotne sprawy, bo korba ma gwint który naciąga linkę i to się w zasadzie nie psuje, a wkład linki kosztuje 4 zł w średnio zaopatrzonym sklepie typu "Żelaźniak"


Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko – Ósmy dzień tygodnia

Offline

 

#14 2015-05-19 19:58:33

maniekf1908
początkujący
Zarejestrowany: 2015-05-19
Posty: 1

Re: Problem z motowidłami

witam. jestem posiadaczem E524 którego nie dawno kupilem i ma rozsypany wariator napedu motowidel(sa tylko talerze brak sprezyn ani tych mocowan sprezyn ). czy ktos mogł by mi pomóc albo cos doradzic jak to najprosciej naprawic ??

Offline

 

#15 2017-08-06 16:01:59

Marek22
początkujący
Zarejestrowany: 2017-07-15
Posty: 9

Re: Problem z motowidłami

witam jestem posiadaczem 514 i mam problem z motowidlami pęka mi ta rura ta co jest osadzona na dwóch tulejkach ipęka od strony napędupospawamipękamorze ktos mial ten problem

Offline

 

Stopka forum

Powered by PunBB
Host by: Hosting
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson



Założ : stronę za darmo