Nie bedzie się zbyt spłaszczać bo jak pisał Krzysiek w środku są po dwa pierścienie które dochodzą az do bieżnika
Znajomy kupił siewnik saksonie A215 i mam pytanie do kolegów , o tabelę wysiewu lub chociaż ile obrotów koła w próbie kręconej , pozd.
JAk siewnik 2.5 to trzeba przejechać 40m jak 3 to 33m , a jak 4m to 25m. podzielić odległość przez obwód koła i wyjdzie ile razy trzeba zakręcić. Zawsze tak robię, i zawsze wysiewa się super.
i jak się sieje drobnicę to musowo kupić wagę co waży co do grama i doliczyć poprawkę na kliny.
ja niedawno kupiłem nordsten agrotram zamiast skrzyni wysiew elektryczny ale jak to kurde działą jak sie ustawia tu już problem silnik elektryczny podaje zboze nie mieliście z czyms takim doczynienia
sarast napisał(a):
Znajomy kupił siewnik saksonie A215 i mam pytanie do kolegów , o tabelę wysiewu lub chociaż ile obrotów koła w próbie kręconej , pozd.
To siewnik na bazie którego póżniej produkowano Raberwerk multidril M300 i mają identyczną przekładnie[5setek,3dziesiątki,4jednostki].Przy kołach 16/600 i 3 metry szer. należy wykonać 38 obr =2,5 ara x 40 =1ha
Ostatnio edytowany przez PawełS.64 (2016-08-28 22:16:28)
dzięki śliczne !