Witam mam pyt odnośnie hamulca skrzyni gdzie on ma być podpięty u mnie dynda przewód od obudowy z boku skrzyni i do niczego nie jest podpięty?
Do wspomagania sprzęgła
Tak zrobie ktos troche maniany narobił wcześniej ale sie to ogarnie a w 323 też jest tak głośno od tej skrzyni biegów Bamreras
Ostatnio edytowany przez gelek79 (2014-08-04 20:37:52)
też tak głośno czyli jak? ja słysze tylko II3 i II4 reszta pracuje znośnie. fakt jest taki że to ciągniki w których pogadać przez tel to tylko na zgaszonym, ewentualnie na wolnych obr....
bamreras napisał(a):
. fakt jest taki że to ciągniki w których pogadać przez tel to tylko na zgaszonym, ewentualnie na wolnych obr....
W moim podczas każdej pracy przy zamkniętej kabinie mogę spokojnie rozmawiać i jest naprawdę cicho. Może z moim jest coś nie tak.
Jak macie pościągane wyciszenie np.pod tą blachą na skrzyni to sie nie dziwcie ja tam mam akurat wełne mineralną i jest naprawde cicho.
Ja nie mam żadnych wyciszeń a zaczyna się głośno od 1100 obrotów wzwyż
Szwagier ściągnął dekiel w skrzyni posprawdzał, złożył pozakładał
wyciszenia pod blachy nie ten traktor a co najważniejsze podpioł hamulec skrzyni biegów biegi wchodzą jak laleczki
A teraz pytanie o tzw.żółwia do czego to i czy włącza się go tą wajchą pod wajchą od wałka
Tak jest ,tam się włącza żółwia,ale musisz jeszcze użyć 2 stopnia sprzęgła, dopiero po wciśnięciu ciągnik zwolni
Dziś zdjąłem pokrywę skrzyni i zauważyłem dziwną rzecz . Gdy wciskam sprzęgło to hamulec się cofa (odchodzi od wałka) to normalne? Nie powinno być odwrotnie?
Kiedyś już o tym pisałem, i PiotrK nie powiedział że to źle co mnie zdziwiło tylko nie wiem jak jest na włączonym silniku. Mi też to dziwne się wydało, bo biegi dobrze wchodzą.
Właśnie sprawdzałem na włączonym silniku
Raczej powinien przyhamować jak wciskasz sprzęgło.
Witam, jestem tu nowy. Kupiłem na początku roku zt 303. Do tej pory pracowałem na Ursusach z 303 przywiozłem z Niemiec. Kupiłem ze względu na prace które wykonuje nasza firma często w trudnym terenie. Wszystko w ciągniku chodzi, ale mam problem z hamulcami. Tzn raczej ich nie ma tak jak w wielu przypadkach. Ręczny działa super. W momencie naciśnięcia pedała hamulca powietrze syczy, i ledwo co pokazuje jakiekolwiek ciśnienie. Przypuszczam, że rozwiązanie jest banalne ale po to jest kochane forum żeby pytać. Bardzo proszę o pomoc. Paweł
chodzi ci o pneumatyke czy hydraulike ?
Powietrze syczy, ale to i tak nie ma nic wspólnego z hamulcami w samym traktorze, które przecież nie są pneumatyczne. Już poradziłeś sobie, czy dalej walczysz?
http://zapodaj.net/6635fb323a5f7.jpg.html
http://zapodaj.net/a455f6dd253ff.jpg.html
http://zapodaj.net/72ff91de28c77.jpg.html
Warto zajrzeć czasami do owego hamulca ... Pytanie tylko dlaczego tak się rozgiął ?
Scorpion a mógłbyś zrobić fotkę w którym miejscu na skrzyni jest on montowany i skąd idzie zasilanie do niego gdzie on jest podłączony bo mam zamiar robić hamulce u siebie i chciałbym też tam zajrzeć
Zasilanie idzie z tego serwa od wspomagania sprzęgła jak sie nie myle.
to on współpracuje z sprzęgłem tak? bo tego akurat o forszaju jeszcze nie wiem