Właśnie nie Pietia. Miałem doczynienia z różnymi amazonkami i na różnych cyfrach załączały się ścieżki w zależności od ilości cyfr i automatu.
Aktualnie mam 4metrową i mam 0-3 z tym że 1i2 to są ścieżki a 0 i 3 to pełne. Ja akurat mam 12 metrowy opryskiwacz więc po prostu przełączam 0 ->1->2,3->0->1 ..... czylu robie przeskok z 1 na 3.
A aparaty są różne zresztą tak naprawdę nie ma to reguły bo tą zapadkę mechanizmie możesz sobie ustawić pod dowolną cyfrą więc jest łatwy do ewentualnego przestawienia... możliwe że mój został przestawiony przez poprzedniego właściciela ale widziałem też inne załączające się na innej cyfrze niż 0...
a mam pytanie nie dotyczące ścieżek tylko znaczników a więc jak by mozna by bylo zrobic aby zmieniac znaczniki z ciągnika a nie wychodzic przez caly czas i przełączac za każdym przejazdem?? Przypominam ze isarie mam podpieta pod agregat czynny lely...
co do rozwiązania problemu ścieżek w isari z 15 na 12m to tutaj spróbuje to wytłumaczyć:D a więc jedziesz 1 przejazd później zawracasz i siejesz połowę tego 1 przejazdu i to cała filozofia jak nie zrozumiesz to rozrysuje to na kartce zrobie i zrobie zdjęcie...
Nie kumam więc czekam na obrazek
Mader ma namysli pierwszy przejazd drugim przejazdem przesiać połowe siewnika 1 przejazdu co tu nie do zrozumienia ?
To to jest zabawa a nie siew
a jak wygląda aparat do ścieżek w Isari ?? taki sam jak w amazone ?? jesli tak to mam instrukcje obsługi i jest wszystko wyszczególnione
to nie jest zabawa tylko robienie ścieżek bez przerabiania aparatu nam jakoś to wychodzi ale jak nie chcesz to nie wierz...
Nie prościej byłoby podnieść i opuścić jeszcze raz? Ja myślałem nad takim rozwiązaniem:
1 przejazd ścieżki
3 pełne przejazdy i znów ścieżki ale nie wiem czy tak wyjdzie z tym aparatem.
Mader jak mi rozrysujesz to to na pewno zakumam bo teraz to nie jestem pewny
Pajej napisał(a):
Nie prościej byłoby podnieść i opuścić jeszcze raz? Ja myślałem nad takim rozwiązaniem:
1 przejazd ścieżki
3 pełne przejazdy i znów ścieżki ale nie wiem czy tak wyjdzie z tym aparatem.
Mader jak mi rozrysujesz to to na pewno zakumam bo teraz to nie jestem pewny
Pajej tu chyba chodzi o to zeby zabrac opryskiwaczem od np.miedzy
z tego co słyszałem robi się tak tylko pierwszy siewnik, czyli tylko drugi idzie na pól a reszta normalnie, ale to tylko zasłyszane wiadomości
To w końcu pierwszy czy drugi?
Obojętnie-możesz jechać pół pierwszego a reszta całe albo pierwszy cały,potem pół i reszta całe.
Moze to jest lepszy pomysł niż mój
Mader jak twój aparat włączający ścieżki hula bo niby był na 15m więc włączał co 4 przejazdy a na 12 m trzeba włączać co 3
Ostatnio edytowany przez Pajej (2010-11-05 19:01:54)
Wtam koledzy, mam taki problem w mojej isari padła skrzynia biegów mechaniczna /powyłamywały się zęby na kołach zębatych z tworzywa, może któryś z was się orientyje gdzie można w kraju coś takiego kupić.
Z góry serdecznie dziękuje za informacje.
rychu6
Zadzwoń do Grene oni lubią mieć takie rzeczy
ile zasuwek zamykacie na koło przy ścieżkach ?? Ja rozstaw rzędów mam ok 11-11,5 cm i na koło zamykam 2 zasuwy ale c-360 i tak częściowo gniecie (dziś jeździłem po pszenicy). Na przyszły sezon (przejazdów dużo więc szkoda zgniatać):
- zwiększyć rozstaw,
- rozstaw zostawić i zamykać 3
- a może kupić wąskie koła i jeden ciągnik przeznaczyć tylko na opryski i nawóz - nie głupi pomysł
?
Ile zostawiacie cm na koło ? u mnie wychodzi 33-34 cm.
Ja mam wąskie koła do 60tki i przekładam,a znajomy niedaleko mnie ma założone wąskie na stałe a dokręca szerokie bliźniaki jeśli jest taka potrzeba
Ostatnio edytowany przez korner2 (2011-05-18 22:25:34)
Podepnę się tutaj. Mam w nordstenie takie cewki. zapinaja tylko te podwójne a te pojedyncze mimo, ze kable z nich wystaja, to nic się nie dzieje, ani nie moga nic właczyć czy wyłaczyć. Czy te pojedyncze moga być tylko do jakiegoś sterownika którego nie mam?
https://naforum.zapodaj.net/7a63be87cf0f.jpg.html