Ogłoszenie

Dział "zrób to sam" oraz "literaturai instrukcje" dostępny jest tylko dla zarejestrowanych użytkowników tak więc zapraszam do rejestracji

Każdy nowy użytkownik proszony jest o wysłanie do mnie prywatnej wiadomości lub e-maila w celu odblokowania niektórych funkcji m.in. tworzenie nowych wątków!!! pozdro piotrfire :)

#21 2009-06-19 14:51:40

maxi900
doktorat z fortschritta
Skąd: Lidzbark Warmiński
Zarejestrowany: 2007-12-17
Posty: 688
mieszkam w:
Typ kombajnu: NH 1540
Typ ciągnika: ZT 323 87',MTZ '86, C-330

Re: ścieżki w isaria 3m

Właśnie nie Pietia. Miałem doczynienia z różnymi amazonkami i na różnych cyfrach załączały się ścieżki w zależności od ilości cyfr i automatu.

Aktualnie mam 4metrową i mam 0-3 z tym że 1i2 to są ścieżki a 0 i 3 to pełne. Ja akurat mam 12 metrowy opryskiwacz więc po prostu przełączam 0 ->1->2,3->0->1 ..... czylu robie przeskok z 1 na 3.

A aparaty są różne zresztą tak naprawdę nie ma to reguły bo tą zapadkę mechanizmie możesz sobie ustawić pod dowolną cyfrą img/smilies/tongue więc jest łatwy do ewentualnego przestawienia... możliwe że mój został przestawiony przez poprzedniego właściciela ale widziałem też inne załączające się na innej cyfrze niż 0...

Offline

 

#22 2009-08-26 14:23:17

Meder
doktorat z fortschritta
Skąd: Dolny Śląsk
Zarejestrowany: 2009-06-09
Posty: 444
mieszkam w:
Typ kombajnu: 512
Typ ciągnika: C-360 dx120

Re: ścieżki w isaria 3m

a mam pytanie nie dotyczące ścieżek tylko znaczników a więc jak by mozna by bylo zrobic aby zmieniac znaczniki z ciągnika a nie wychodzic przez caly czas i przełączac za każdym przejazdem?? Przypominam ze isarie mam podpieta pod agregat czynny lely...

Offline

 

#23 2010-11-04 18:52:19

Meder
doktorat z fortschritta
Skąd: Dolny Śląsk
Zarejestrowany: 2009-06-09
Posty: 444
mieszkam w:
Typ kombajnu: 512
Typ ciągnika: C-360 dx120

Re: ścieżki w isaria 3m

co do rozwiązania problemu ścieżek w isari z 15 na 12m to tutaj spróbuje to wytłumaczyć:D a więc jedziesz 1 przejazd później zawracasz i siejesz połowę tego 1 przejazdu i to cała filozofia jak nie zrozumiesz to rozrysuje to na kartce zrobie i zrobie zdjęcie...img/smilies/big_smile

Offline

 

#24 2010-11-04 19:00:02

Pajej
cool
Skąd: Podkarpacie
Zarejestrowany: 2010-04-23
Posty: 7555
mieszkam w: Domu :-)
Typ kombajnu: byłClaas mercator 60, jest Fortschritt E 514
Typ ciągnika: T 25, C-360-3p, ZT 303, Ford 8340, Same explorer II 90

Re: ścieżki w isaria 3m

Nie kumam więc czekam na obrazek


Rolnik z powołania:-)

Offline

 

#25 2010-11-04 19:25:00

wojtas
Moderator
Skąd: dolnośląskie Bartoszówek
Zarejestrowany: 2007-09-08
Posty: 9649
mieszkam w: Domu
Typ kombajnu: Claas dominator 204 4X4
Typ ciągnika: , ,C-330, CASE MX110 135

Re: ścieżki w isaria 3m

Mader  ma namysli  pierwszy przejazd  drugim przejazdem przesiać połowe siewnika  1 przejazdu  co tu nie do zrozumienia ?img/smilies/big_smile


Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... img/smilies/smile

Offline

 

#26 2010-11-04 19:35:12

Pajej
cool
Skąd: Podkarpacie
Zarejestrowany: 2010-04-23
Posty: 7555
mieszkam w: Domu :-)
Typ kombajnu: byłClaas mercator 60, jest Fortschritt E 514
Typ ciągnika: T 25, C-360-3p, ZT 303, Ford 8340, Same explorer II 90

Re: ścieżki w isaria 3m

To to jest zabawa a nie siew


Rolnik z powołania:-)

Offline

 

#27 2010-11-04 20:10:00

wojtas
Moderator
Skąd: dolnośląskie Bartoszówek
Zarejestrowany: 2007-09-08
Posty: 9649
mieszkam w: Domu
Typ kombajnu: Claas dominator 204 4X4
Typ ciągnika: , ,C-330, CASE MX110 135

Re: ścieżki w isaria 3m

a jak wygląda  aparat do ścieżek w Isari ?? taki sam  jak  w amazone ?? jesli tak to mam instrukcje obsługi i jest wszystko wyszczególnione


Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... img/smilies/smile

Offline

 

#28 2010-11-04 22:42:23

Meder
doktorat z fortschritta
Skąd: Dolny Śląsk
Zarejestrowany: 2009-06-09
Posty: 444
mieszkam w:
Typ kombajnu: 512
Typ ciągnika: C-360 dx120

Re: ścieżki w isaria 3m

to nie jest zabawa tylko robienie ścieżek bez przerabiania aparatu nam jakoś to wychodzi ale jak nie chcesz to nie wierz...

Offline

 

#29 2010-11-05 12:45:41

Pajej
cool
Skąd: Podkarpacie
Zarejestrowany: 2010-04-23
Posty: 7555
mieszkam w: Domu :-)
Typ kombajnu: byłClaas mercator 60, jest Fortschritt E 514
Typ ciągnika: T 25, C-360-3p, ZT 303, Ford 8340, Same explorer II 90

Re: ścieżki w isaria 3m

Nie prościej byłoby podnieść i opuścić jeszcze raz? Ja myślałem nad takim rozwiązaniem:
1 przejazd ścieżki
3 pełne przejazdy i znów ścieżki ale nie wiem czy tak wyjdzie z tym aparatem.

Mader jak mi rozrysujesz to to na pewno zakumam bo teraz to nie jestem pewny


Rolnik z powołania:-)

Offline

 

#30 2010-11-05 13:02:39

przemo
doktorat z fortschritta
Skąd: Wielkopolska
Zarejestrowany: 2008-02-27
Posty: 633
mieszkam w:
Typ kombajnu: E 514 MDW
Typ ciągnika:

Re: ścieżki w isaria 3m

Pajej napisał(a):

Nie prościej byłoby podnieść i opuścić jeszcze raz? Ja myślałem nad takim rozwiązaniem:
1 przejazd ścieżki
3 pełne przejazdy i znów ścieżki ale nie wiem czy tak wyjdzie z tym aparatem.

Mader jak mi rozrysujesz to to na pewno zakumam bo teraz to nie jestem pewny

Pajej tu chyba chodzi o to zeby zabrac opryskiwaczem od np.miedzy

Offline

 

#31 2010-11-05 16:17:28

Scorpion
cool
Skąd: Kuj-Pom
Zarejestrowany: 2010-01-19
Posty: 3003
mieszkam w: oborze
Typ kombajnu: -----
Typ ciągnika: ZT 323A/300/c330/c355/Torpedo

Re: ścieżki w isaria 3m

z tego co słyszałem robi się tak tylko pierwszy siewnik, czyli tylko drugi idzie na pól a reszta normalnie, ale to tylko zasłyszane wiadomości

Offline

 

#32 2010-11-05 18:28:50

Pajej
cool
Skąd: Podkarpacie
Zarejestrowany: 2010-04-23
Posty: 7555
mieszkam w: Domu :-)
Typ kombajnu: byłClaas mercator 60, jest Fortschritt E 514
Typ ciągnika: T 25, C-360-3p, ZT 303, Ford 8340, Same explorer II 90

Re: ścieżki w isaria 3m

To w końcu pierwszy czy drugi?


Rolnik z powołania:-)

Offline

 

#33 2010-11-05 18:54:04

przemo
doktorat z fortschritta
Skąd: Wielkopolska
Zarejestrowany: 2008-02-27
Posty: 633
mieszkam w:
Typ kombajnu: E 514 MDW
Typ ciągnika:

Re: ścieżki w isaria 3m

Obojętnie-możesz jechać pół pierwszego a reszta całe albo pierwszy cały,potem pół i reszta całe.

Offline

 

#34 2010-11-05 18:58:09

Pajej
cool
Skąd: Podkarpacie
Zarejestrowany: 2010-04-23
Posty: 7555
mieszkam w: Domu :-)
Typ kombajnu: byłClaas mercator 60, jest Fortschritt E 514
Typ ciągnika: T 25, C-360-3p, ZT 303, Ford 8340, Same explorer II 90

Re: ścieżki w isaria 3m

Moze to jest lepszy pomysł niż mój

Mader jak twój aparat włączający ścieżki hula bo niby był na 15m więc włączał co 4 przejazdy a na 12 m trzeba włączać co 3

Ostatnio edytowany przez Pajej (2010-11-05 19:01:54)


Rolnik z powołania:-)

Offline

 

#35 2011-05-06 16:07:43

rychu6
początkujący
Zarejestrowany: 2011-05-06
Posty: 1

Re: ścieżki w isaria 3m

Wtam koledzy, mam taki problem w mojej isari padła skrzynia biegów mechaniczna /powyłamywały się zęby na kołach zębatych z tworzywa, może któryś z was się orientyje gdzie można w kraju coś takiego kupić.
Z góry serdecznie dziękuje za informacje.
rychu6

Offline

 

#36 2011-05-06 19:46:23

MAREKPE
Administrator
Skąd: Kłodzko - Dolnośląskie
Zarejestrowany: 2008-08-15
Posty: 5456
mieszkam w:
Typ kombajnu: E512, K 454
Typ ciągnika: Ford Transit 2,5Di x2 FORTSCHRITT ZT 325A, ZETOR 4011 i 8011 URSUS C- 330M

Re: ścieżki w isaria 3m

Zadzwoń do Grene oni lubią mieć takie rzeczy


Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko – Ósmy dzień tygodnia

Offline

 

#37 2011-05-18 22:19:43

zorak
cool
Skąd: dolnośląskie Świerzawa
Zarejestrowany: 2006-11-14
Posty: 2739
mieszkam w:
Typ kombajnu: E514
Typ ciągnika: Forterra 110, Farmtrac 675DT, c-360

Re: ścieżki w isaria 3m

ile zasuwek zamykacie na koło przy ścieżkach ?? Ja rozstaw rzędów mam ok 11-11,5 cm i na koło zamykam 2 zasuwy ale c-360 i tak częściowo gniecie (dziś jeździłem po pszenicy). Na przyszły sezon (przejazdów dużo więc szkoda zgniatać):
- zwiększyć rozstaw,
- rozstaw zostawić i zamykać 3
- a może kupić wąskie koła i jeden ciągnik przeznaczyć tylko na opryski i nawóz - nie głupi pomysł
?
Ile zostawiacie cm na koło ? u mnie wychodzi 33-34 cm.


gg 5118068

Offline

 

#38 2011-05-18 22:24:26

korner2
doktorat z fortschritta
Skąd: Kuj.-Pom.
Zarejestrowany: 2009-11-08
Posty: 629
Typ kombajnu: International 923
Typ ciągnika: Fortschritt zt 303, Ursus C 360

Re: ścieżki w isaria 3m

Ja mam wąskie koła do 60tki i przekładam,a znajomy niedaleko mnie ma założone wąskie na stałe a dokręca szerokie bliźniaki jeśli jest taka potrzeba

Ostatnio edytowany przez korner2 (2011-05-18 22:25:34)

Offline

 

#39 2019-04-12 12:04:16

Grzegorz89
cool
Zarejestrowany: 2010-10-02
Posty: 9027
mieszkam w: Wysokie k.Krasnegostawu
Typ kombajnu: e-512 ,e-512 na części, Claas Dominator105 108maxi
Typ ciągnika: zt 323A c360p zt303 belarus jumz.casemx120, ford tw25

Re: ścieżki w isaria 3m

Podepnę się tutaj. Mam w nordstenie takie cewki. zapinaja tylko te podwójne a te pojedyncze mimo, ze kable z nich wystaja, to nic się nie dzieje, ani nie moga nic właczyć czy wyłaczyć. Czy te pojedyncze moga być tylko do jakiegoś sterownika którego nie mam?
https://naforum.zapodaj.net/7a63be87cf0f.jpg.html

Offline

 

Stopka forum

Powered by PunBB
Host by: Hosting
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson



Założ : stronę za darmo