Ogłoszenie

Dział "zrób to sam" oraz "literaturai instrukcje" dostępny jest tylko dla zarejestrowanych użytkowników tak więc zapraszam do rejestracji

Każdy nowy użytkownik proszony jest o wysłanie do mnie prywatnej wiadomości lub e-maila w celu odblokowania niektórych funkcji m.in. tworzenie nowych wątków!!! pozdro piotrfire :)
  • Index
  •  » młocarnia
  •  » Wjaki spsób można wyyjąc podsiewacz z kombajnu ???????

#1 2009-05-07 20:30:45

Kamil2610
doktorat z fortschritta
Skąd: Chełm woj. Lubelskie
Zarejestrowany: 2009-02-11
Posty: 918
mieszkam w: Rakołupy
Typ kombajnu: Fortschritt E512
Typ ciągnika: Zt 323

Wjaki spsób można wyyjąc podsiewacz z kombajnu ???????

Witam chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób można wyciągnąć  podsiewacz z Kombajnu ??? Czy musowo odczepiać podajnik pochyły ??? Prosił bym o wasze PODPOWIEDZI


GG 16238418

Offline

 

#2 2009-05-07 21:14:39

mocne255
doktorat z fortschritta
Skąd: Woj kuj-pom
Zarejestrowany: 2008-12-24
Posty: 367
mieszkam w:
Typ kombajnu: Bizon Z050
Typ ciągnika: ZT 323 A ZT 303 D Zetor 5211 C-360

Re: Wjaki spsób można wyyjąc podsiewacz z kombajnu ???????

Nie wiem jak w Forszu ale w Bizonie podsiewacz wyciąga się do przodu czyli pochyły trzeba wyjąć.

Offline

 

#3 2009-05-07 21:18:37

wojtas
Moderator
Skąd: dolnośląskie Bartoszówek
Zarejestrowany: 2007-09-08
Posty: 9567
mieszkam w: Domu
Typ kombajnu: Claas dominator 98sl
Typ ciągnika: , ,C-330, CASE MX110

Re: Wjaki spsób można wyyjąc podsiewacz z kombajnu ???????

raczej napewno jak w bizonie    hmm troszke roboty cie czeka najgorzej jest pierwszy raz  kolejnym razem bedize ci już łatwiej img/smilies/big_smile


Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... img/smilies/smile

Offline

 

#4 2009-05-07 21:49:46

tatamarty.323a
cool
Skąd: Biezdrowo, Wielkopolska
Zarejestrowany: 2006-11-13
Posty: 2126
Typ kombajnu: E 512, PŁUG B200/5
Typ ciągnika: ZT 323 A, 4011, T-25A, peugeot 205 1.9D

Re: Wjaki spsób można wyyjąc podsiewacz z kombajnu ???????

Zdemontowanie przenośnika pochyłego w 512 to dosłownie chwila roboty img/smilies/cool


tel: 605107385  czynny non stop
ZT 323 A 89`
E 512 77`
B 200/5 83`
Brakuje mi Trabanta   http://img77.imageshack.us/img77/6011/fzt303nb5.gifhttp://img519.imageshack.us/img519/7425/cccp.jpghttp://img148.imageshack.us/img148/4215/trolex.jpg

Offline

 

#5 2009-05-08 21:40:30

PrzemoO
bardzo aktywny
Skąd: ok/Inowrocławia
Zarejestrowany: 2009-04-15
Posty: 132
mieszkam w:
Typ kombajnu: Claas Dominator 98 Maxi kiedyś 512
Typ ciągnika: M-F 6160, Proxima 6441

Re: Wjaki spsób można wyyjąc podsiewacz z kombajnu ???????

A ja was zaskoczę w E-512 da radę wyciągnąć tyłem,pod warunkiem że nie ma sieczkarni.
Za pierwszym razem wyciągałem tyłem a teraz mam sieczkarnie i wyciągam już przodem.

Offline

 

#6 2009-05-10 10:54:04

Marcino
doktorat z fortschritta
Skąd: Kujawsko-Pomorskie
Zarejestrowany: 2007-07-17
Posty: 670
mieszkam w: kuj-pom
Typ kombajnu: E-514
Typ ciągnika: c-330,c-355 c-360,zt323a valtra t144

Re: Wjaki spsób można wyyjąc podsiewacz z kombajnu ???????

ja dwa lata temu odjeżdżałem pochyłym bo musiałem klepisko wyciągnąć.
wysyarczy postawić jakiś durzy stojak i postawiłem chyba beczkie 200l lewarek i szczerze 30 mni i pochyły odjechany

Offline

 

#7 2009-05-12 20:28:22

pieter1982
doktorat z fortschritta
Skąd: powiat chełmiński
Zarejestrowany: 2008-05-04
Posty: 383
mieszkam w: STOLNO
Typ kombajnu:
Typ ciągnika: c355 zetor 8011

Re: Wjaki spsób można wyyjąc podsiewacz z kombajnu ???????

kiedyś wyciągalismy podsiewacz w bizonie, i pochyłego wogóle nie odczepialiśmy od hedera a raczej odwrotnie nie zdejmowaliśmy hedera i po odkręceniu podajnika od ramy poprostu wisiał sobe, zaznacze jeszcze że heder leżał na ziemi

Offline

 

#8 2009-05-13 19:32:06

Kamilo16
The best
Skąd: Gradzanowo Włościańskie
Zarejestrowany: 2008-06-04
Posty: 294
Typ kombajnu: E512
Typ ciągnika: C-360 3P

Re: Wjaki spsób można wyyjąc podsiewacz z kombajnu ???????

ja w tamtym roku do przodu wysuwałem. oczywiście pochyły też trzeba było wywalić. trochę sprytu i pójdzie sprawnie. szczerze mówiąc więcej roboty miałem ze złożeniem pochyłego niż z podsiewaczem całym


GG 7727942 Pisać nawet jak niedostępny

Offline

 

#9 2009-05-28 16:10:36

Matey
doktorat z fortschritta
Skąd: Zielona Góra
Zarejestrowany: 2008-03-30
Posty: 485

Re: Wjaki spsób można wyyjąc podsiewacz z kombajnu ???????

Jeśli nie masz sieczkarni wyjdzie tyłem, wiem bo wyciągaliśmy miesiąc temu

Offline

 

#10 2009-07-21 19:24:03

bolek46
aktywny
Zarejestrowany: 2009-03-06
Posty: 91

Re: Wjaki spsób można wyyjąc podsiewacz z kombajnu ???????

w jakim celu wyciągaliście ten pdsiewacz czychodzi tu o korozje i dziury czy cos innego sie dzieje

Offline

 

#11 2009-07-23 22:01:00

Kamilo16
The best
Skąd: Gradzanowo Włościańskie
Zarejestrowany: 2008-06-04
Posty: 294
Typ kombajnu: E512
Typ ciągnika: C-360 3P

Re: Wjaki spsób można wyyjąc podsiewacz z kombajnu ???????

w podsiewaczu są po bokach fartuchy gumowe i u mnie ich nie było. Jak zboże było słabe to ok, ale jak dobre to uciekało bokiem nie raz. Podsiewacz zauważyłem także że może się rozerwać a dokładniej wyrwać z łap mocujących i wzmacniałem to także. Od razy jak go wywaliłem to odmalowałem bo korozji trochę było. W końcu idealnie się go nie wyczyści i bród robi swoje


GG 7727942 Pisać nawet jak niedostępny

Offline

 

#12 2009-07-24 13:16:08

PrzemoO
bardzo aktywny
Skąd: ok/Inowrocławia
Zarejestrowany: 2009-04-15
Posty: 132
mieszkam w:
Typ kombajnu: Claas Dominator 98 Maxi kiedyś 512
Typ ciągnika: M-F 6160, Proxima 6441

Re: Wjaki spsób można wyyjąc podsiewacz z kombajnu ???????

Ja swojego dwa razy wyciągałem za pierwszym razem też uzupełniałem gumy,a za drugim razem wzmacniałem konstrukcje bo wyrwało mi ucho.

Offline

 

#13 2009-07-28 06:33:50

Fenol
cool
Skąd: Konin
Zarejestrowany: 2007-06-08
Posty: 3746
mieszkam w: Czarnej Dupie
Typ kombajnu: niestety Bizon Z056
Typ ciągnika: ZT323, 385

Re: Wjaki spsób można wyyjąc podsiewacz z kombajnu ???????

własnie odjechałem bizonem od gardzieli heder razem z pochyłem zostawiłem na ziemi i podparłem. łącznie 15 minut...


Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

Offline

 

#14 2009-12-13 19:35:00

Matey
doktorat z fortschritta
Skąd: Zielona Góra
Zarejestrowany: 2008-03-30
Posty: 485

Re: Wjaki spsób można wyyjąc podsiewacz z kombajnu ???????

Hehe no my wyciągaliśmy jakąś godzinke, wymienialiśmy gumy, trochę go pospawaliśmy, pomalowałem.

Offline

 

#15 2009-12-13 19:55:54

Maciek
aktywny
Skąd: pow . Grudziadzki
Zarejestrowany: 2009-05-18
Posty: 55
Typ kombajnu: e 514
Typ ciągnika: c 360 3p

Re: Wjaki spsób można wyyjąc podsiewacz z kombajnu ???????

Ja jak  zdejmowalem podajnik pochyly to kumpel przyjechal ciagnikiem z widlakiem z tylu i moment i wyjety tak samo byl zakladany piekna sprawa zero kombinacji  szybko , latwo i przyjemnie .

Offline

 

#16 2010-01-21 20:26:34

jacekrado
doktorat z fortschritta
Skąd: Bożkowice/ dolnośląskie
Zarejestrowany: 2007-05-23
Posty: 533
mieszkam w: Lubań
Typ kombajnu: E-512
Typ ciągnika: MTZ82,C360,C330 z turem

Re: Wjaki spsób można wyyjąc podsiewacz z kombajnu ???????

Koledzy Forszajowce, stoję przed faktem wymiany podsiewacza ( jest dziurawy jak sito i fartuchy też do wymiany). Wiem, że muszę zdjąć podajnik pochyły. Jak go zdjąć? Może mi ktoś opisać. Czy wystarczy wyjąć kliny, bolce od siłowników i wyjdzie razem z łańcuchami podajnika, czy trzeba je rozpiąć i zrzucić osobno? I co jeszcze przy okazji należy wymienić, poprawić, przejrzeć?Gdzie na dolnym śląsku najlepiej kupić podsiewacz( nie chodzi mi o cenę ,ale o jakość )?

Ostatnio edytowany przez jacekrado (2010-01-21 20:28:52)


R E S P E C T ! ! !

<a href="http://forum.atnel.pl" >ATNEL tech-forum</a>

Offline

 

#17 2010-01-21 20:33:54

joker-konin
cool
Skąd: wielkopolskie stare miasto
Zarejestrowany: 2009-05-21
Posty: 1223
mieszkam w: wielkopolska
Typ kombajnu: mdw 524
Typ ciągnika: c-330 zetor7711 turbo john deere 6400 i ladowacz 245

Re: Wjaki spsób można wyyjąc podsiewacz z kombajnu ???????

ja w 524 polatalem pospawalem i pomalowalem tej zimy w 524 ale tylko podajnik pochyly  na cegly no i do siebie ciaglemi wyjolem no i podobnie wsadzilem przeje....

Offline

 

#18 2010-06-20 10:24:01

Maverick0783
aktywny
Skąd: Śrem
Zarejestrowany: 2010-04-06
Posty: 80
mieszkam w: pow. śremski
Typ kombajnu: E-514
Typ ciągnika: ZT 323-A, C-360, MTZ-82

Re: Wjaki spsób można wyyjąc podsiewacz z kombajnu ???????

Nie wiem jak u was ale ja właśnie wczoraj wyjmowałem podsiewacz z 514..... Robiliśmy to pierwszy raz metodą prób i błędów ale ostatecznie wysunęliśmy go tyłem...... Wydaje mi się że łatwiej i sprawniej.......

Offline

 

#19 2010-06-20 10:39:30

scoda19
cool
Skąd:
Zarejestrowany: 2010-03-04
Posty: 2686
mieszkam w:
Typ kombajnu:
Typ ciągnika:

Re: Wjaki spsób można wyyjąc podsiewacz z kombajnu ???????

ja bym proponował przodem przypinasz heder kładziesz go na wózek kołki pod pochyły i odjazd wszystko zostaje masz wtedy dojście do podsiewacza,cepów i łożysk na pochyłym

Offline

 

#20 2010-06-20 10:44:26

Maverick0783
aktywny
Skąd: Śrem
Zarejestrowany: 2010-04-06
Posty: 80
mieszkam w: pow. śremski
Typ kombajnu: E-514
Typ ciągnika: ZT 323-A, C-360, MTZ-82

Re: Wjaki spsób można wyyjąc podsiewacz z kombajnu ???????

Generalnie próbowaliśmy przodem ale bez demontażu pochyłego i pewnie tu był błąd img/smilies/hmm Ale na przyszłość będę miał to na uwadze....... Druga sprawa że sprzęt mam troszkę porozkręcany i stoi pod warsztatem a heder jeszcze na wózku w garażu ;p

Offline

 
  • Index
  •  » młocarnia
  •  » Wjaki spsób można wyyjąc podsiewacz z kombajnu ???????

Stopka forum

Powered by PunBB
Host by: Hosting
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson



Założ : stronę za darmo