Jakie są ceny żyta i jęczmienia w waszych regionach?.Czekam na szybkie odpowiedzi,a może admin zrobi jakąś ankietę z cenami?
saletra włocławek 1138 świnki 4,10 +vat prosiaczki 250-320
http://www.wir.org.pl/notki/roslinne.htm produkty roślinne
http://www.wir.org.pl/notki/zwierz.htm produkty zwierzęce
http://www.wir.org.pl/notki/srodki.htm środki produkcji
tu można sobie porównać ceny w Wlkp
Dzięki koledzy za informacje,ceny powalają na kolana jednak żytko zostanie w domku będe palił sobie w piecyku na przyszłą zimę u nas najtańszy węgiel kostka sprowadzany z czech kosztuje 490pl-enów.Tak UNIA to zguba.
witam widze żę nie TYlko ja pale żytem mam spory zapas węgla a jak zasypie wegielek żytem to się palii i paliiiiiiiiiii a co do cen to pszenica od 440 paszowa do 520 -570 jakościowa, żyto 340-380, kukurydza 450, owies 500 , jęczmień 440-480,prosiaczki 250- 320 para a świnki 4,10 + vat
to są ceny w okolicach Oleśnicy i Namysłowa
ojoj jaka pszenica droga:) u mnie max to 500pln i dalej czekam może cos więcej bedzie
myśle zę jeszcze skoczy sam czekam na lepszą cene nie jestem pewny na 100% ale powinna skoczyć, narazie pchają na statki do szwecji i wyorzą do niemiec bo jest korzystny kurs euro ale jak euro poleci to nic nie wiadomo co dalej z jednej strony to wszystko co lepsze wyjedzie z kraju a jeść coś trzeba a 2 to jak stanie export to i cena może polecieć
Witam
Ja się martwiłem jak w żniwa prosto z pola sprzedałem pszenżyto po 570 za tonę. Do tego był termin płatności 60 dni.
Pozdrawiam
dzisiaj dostałem fakture za mleko,wyszło 0,855 zł za litr-szkoda gadać .3tygodnie temu sprzedałem 9 opasów,średnia waga 580 kg a za kilogram wyszło po 5,50zł.cielenta-byczki sprzedaje po 600 zł-3,4tgodniowe
Witam. Jaką rase bydła masz? Ile tak srednio kg maja te 3-4 ytgodniowe cielaczki? Tak patrząc Twoim powiecie i wojewodztwie to stosunkowo niedaleko. ja mieszkam 8 km od kostrzyna. Byłbym zainteresowany 2-3 sztukami. pozdrawiam
Tak to jest jak sie na szybkiego czyta i pisze. Piszesz przeciez ze mleko oddajesz czyli bydło mleczne masz:)
Ostatnio edytowany przez Bombay (2009-04-08 08:37:14)
posiadam bydło mleczne rasy hf ale równierz bydło mięsne rasy sharolaise,limousine oraz piemontese
dzisiaj zamówiłem olej napędowy po 3,25 za litr
Dobra cena tylko brać unas po 3.5 0
Unas [powiat ALEKSANDRÓW KUJ woj KUJAWSKO-POMORSKIE] olej napędowy po 3,39 a świnki po 4.65+WAT
OnN 3,46
On po 3,65zł powiat Koło.
W czoraj sprzedałem byczka 3tyg. cena bez zmian 600 zł.Cena mleka za kwiecień 0.835 zł za litr.
Dzisiaj mam dostawe on po 3,15zł za litr.
Dzisiaj kupiłem ON po 3 zł za litr
ja do swojego forsza leje po 3,36 za litr nie jest źle .... mleko oddaje po okolo 70-paru groszy za litr OSM "KOŁO" oddział w Grodkowie . prosiaki 250-300za parę ... niedługo będę miał byka około 600 kilo na sprzedaż .... ciekawe jakie ceny będą .....