Kto może mi coś więcej napisać o siewnikach Fortshritt? Muszę kupić przez zimę siewnik ostatnio oglądałem właśnie taki siewnik 3m z dużą skrzynią zasypową i co mnie zdziwiło miał chydraulicznie podnoszone wszystkie redlice (chyba że się myle).Przekładnia olejowa.
Modelu nie pamiętam, cena 3500
Juto jade oglądać do faceta ten siewniczek.
http://www.allegro.pl/item546452137_sie … ccord.html
piękna sprawa jak go kupisz to nie pozałujesz:D miałem doczynienia z takim siewnikiem sieje idealnie
A co powiecie o siewniku Mazur 4m , czy się zapycha? Jego wady i zalety. Czy ZT 323 dał by sobie radę z nim i agregatem biernym półzawieszanym? Pytam o mazura starszej generacji, przeróbce na zawieszany.
Mam 5,6 klasę ziemi
Ostatnio edytowany przez Enjo (2009-03-22 23:01:16)
pół zawieszany fajna sprawa ale 3 metry szersze to kłopotliwe przejazdy po drogach
marur jest cholernie cięzki takie moje zdanie kiedyś kupiliśmy mazura tego starszego zawieszanegolub ciąganego jak kto wolał a że było kawałek od nas to pojechalismy C385 jak podnieśliśmy to sie przestraszylismy a taki 4 metrowy tego starszego typu do tego agregat to masakra jak byś to zasypał zbożem to stawiam na wage calego zestawy ok2.5t
my mieliśmy kiedyś mazura 4m, pusty waży 1050 kg a siewu wchodziło około 700kg, moim zdanim do pół zawieszanego biernego zestawu możesz podpiąć 323 pod warunkiem że masz dobrą hydraulikie
Dzięki za info Pytam bo te siewniki są z przystępnych cenach. Fakt 4m na drodze to spory kłopot to tak jak z kombajnem, drzewka się na poboczu ścina. Ale za to w polu 4m to już coś.
Przeciesz mazur 4 metrowy podczas transportu ledwie wystaje za ciągnik
Fujitsu97 napisał(a):
Przeciesz mazur 4 metrowy podczas transportu ledwie wystaje za ciągnik
chyba miałeś na myśli 3metrowy bo z 4metrowym to tak jakbyś mapisał że heder od kombajnu ledwo wystaje za koła. no chyba że składasz siewnik do transportu
miałem na mysli 4 metrowy a nawet 6
hmm albo masz tak szerokie drogi albo cholernie mały ruch w twojej okolicy u mnie jak byś spróbowal wyjechac z 4 maerowym siewnikiem na droge to by cie rozjechali albo bys poboczami jezdził bo niema innej opcji
http://allegro.pl/item581966776_super_o … marol.html
http://allegro.pl/item594088357_siewnik … r_4_m.html
No chyba o takich mazurach rozmawiamy i jak widać maja dwa zaczepy jeden do jazdy po polu a drugi po drogach w kole albo przy kole a z drugiej strony koła do transportu podnoszone hydrauliczne
A ja nawet nie wiedziałem że jest takie rozwiązanie w mazurach!!!
Sąsiad ma 6 metrowy wiec wiem ale jakoś nie ma rewelacji siać sieje cena przystepna ale czy warto????????
no tak pewkna sprawa wiema ze mazna tak to transportowac ale albo ja zle przeczytałem albo nie wiem Enjo na pierwszym swoim poście napisał ze chce taki siewnik doczepic do agregatu
zacytuje,,A co powiecie o siewniku Mazur 4m , czy się zapycha? Jego wady i zalety. Czy ZT 323 dał by sobie radę z nim i agregatem biernym półzawieszanym?" hmm to siewniki te są zawieszane lub półzawieszane w zależności jak kto co lubi ale jak chcesz z tego zrobic agregat uprawowosiewny to przeklniesz to wszystko zanim posiejesz chektar dośc ze ten siewnik jest duzo szerszy niż sieje znaczy ze jak ma siac 3 metry to z tymi baloniakami ma prawie 4 szerokości to jeszcze jest diabelsko cięzki
http://otomoto.pl/siewnik-zbozowy-rolma … 00334.html co myślicie o tym siewniku a jeśli nie ten to jaki może byc ??/
za te pieniądze to wolałbym Accorda i już by można było znaleźć na talerzach, ze składaniem też nie ma problemu bo tylko samą belkę redlicową wystarczy złożyć po 4 redlice z każdej strony, no i wysiew w accordzie jest bardzo precyzyjny na zboża i drobnonasienne, zbiornik bardzo łatwo się opróżnia itd ale każdy ma swój wybór
ale ta cena jak w zeszłym roku kupowałem poznaniaka to oglądałem też mazura 4 m 1995 rok mało używany za 1500 zł i gość nie mógł znaleźć klienta na niego
mi chodzi o taki siewnik żeby nie ciągną ziemi i pasował do zt 323 .czy ktoś z was sieje accordem ??