Jak w temacie czym co udało się zastąpić
ja potrzebuję włącznik główny pradu poradżcie od czego pasuje
Gdyby się dało wpasować od stara ? Są nie do zajechania. Tam gdzie jest orginalny, tylko schować go całego pod dekiel. W podłodze w samym rogu, ostatecznie na zewnątrz. Hebel z wyjmowaną rączką miały tylko helmuty, np. ifa.
Są takie oryginalne włączniki Ifoskie na allegro.
karlos napisał(a):
Karlos tu masz tel. do sklepu w Ślesinie k Nakła maja kilka szt. tych włacznikow chyba po 40 zł (nowki ) 052 3857743 (nie wiem czy wysylaja ale nie masz daleko )
Ja mam okoł 40-50 zł z kluczykami
dowiem się w ślesinie to kawałeczek odemnie więc podskoczę jak tylko bądę mógł skakać bo znowu nogę skręciłem
karlos napisał(a):
a włącznik prądu od takiego samochodu jak NYSA:hmmm: ? kwestia max 15-20zl
misiek napisał(a):
karlos napisał(a):
Za słaby!!! nysa ma aku 12V 60Ah, a forszaj np. Karlosa ma 2 szt aku 12V 200Ah
powinien pasować czołgowy
Może hebel z czerwoną gałką od krzesła elektrycznego
a włanczać mam jak na fotelu usiądę dzięki ale wolę nie jakieś głupawe myśli bym miał muszę wymienić bo jak mam łapki urwane jak wyłącze i włącze to przy odpalaniu snop iskier muszę kombinować a jak nie wyłącze to wentylator sam się włancza przełącznik czy co doszło do tego że zostawiłem włączony prąd went się włączył i całe aku zeżarło a to chyba nie za dobrze
Karlos, czym prędzej kup ten wyłącznik, bo zajedziesz akumulatory, a nawet alternator, bo jak podczas pracy nie łączy, to aku się nie ładują, a alternator kręci i gdy nie ma gdzie oddać prądu to szlag go trafi, nie żałuj tych choćby 80 zł na te oryginalne co są na allegro, a jeśli już to zrób tzw wyjście awaryjne i skręcaj przewody z oczkami co sa przy tym włączniku nakrętką motylkową na czas pracy ciągnika, a na czas postoju nakrętke odkręcisz, przewód odłączysz i śpisz spokojnie.
tatamarty.323a napisał(a):
misiek napisał(a):
karlos napisał(a):
Za słaby!!! nysa ma aku 12V 60Ah, a forszaj np. Karlosa ma 2 szt aku 12V 200Ah
Ja w Nysie miałem akumulator od kombajnu E-512 i nic się nie działo. W moim rusku jest aku 12V 125ah i włącznik od nysy i nic się z nim nie dzieje
Co ma do tego akumulator, porównaj ile prądu musi iść do rozrusznika.
teraz nic nie zrobie bo nie chodze ale jak kopytko podlecze to kupie co potrzeba i wymienie a łączyć to łączył tylko jak nim poruszyłem to przestawał więc zostawiałem cały czas pod prądem aż do czasu gdy został na dłużej
Ostatnio edytowany przez karlos (2007-12-01 15:12:49)
Szeryf w mietku 407 ma baterie od bizona (12V) i z ładowaniem nie ma problemu a już o trudności w odpaleniu go zimą nie ma mowy.
Panowie a linka od obrotomierza ile może kosztować nowa lub używana ?
ja kupowałem prawie rok temu ale ile płaciłem to nie pamiętam ale nie jest to jakiś duży wydatek
ja kupowałem w Koszalinie za 32 złote długość 2,5 metra