No jak masz ciężkie ziemię to z 4 metry może być problem. Tam gdzie robię to jest kockerling 4,6 i generalnie 936 z nim lata ale jak jest bardzo sucho to ma co robić... A pumy większej nie chcesz? Czy zakochałem się w JD?
Ostatnio edytowany przez Laszek (2020-01-03 14:33:15)
Jakoś ciągnie mnie do zielonego No mam ciężkie ziemie... I tak bym go chipował na 250 KM. Najwyżej pożyczę agregat od znajomego i zobaczę. On niby nh 200 konnym robi ale nie ma takiej ciężkiej gleby...
Kawał maszyny, gratulacje !
jak on ma rozwiazana hydraulikę?
Dzięki Yoko. Podnoszenie i znaczniki normalnie od rozdzielacza z ciągnika. Reszta jest napędzane od przystawki z pompą nakładanej na wom. Ma jeszcze zabezpieczenia hydrauliczne na łapach.
Ostatnio edytowany przez pablo721 (2020-01-05 03:41:32)
Fajny, niech dobrze służy
Czekam na relację z pracy i wschodów. Niech Ci dobrze służy 🍻
Zabrałeś tego z imbramowic czy z kątów ??
patrzyłeś po ile elementy robocze ? bo tam strasznie duże serca są ...
bezpośrednio po poplonie może być trudno chyba że poplon po kolana bo ten co u mnie był to gryka miała po 1.5m wysokości to nie pójdzie
ciekawi mnie jakie będzie miał wrazenia z pracy
Mieszane z początku . Sceptycznie do tego podchodziłem a pług już 3 rok w krzakach stoi . pewnie też tak będzie ... potrzeba czasu a wilgoci szkoda niestety przy tradycyjej uprawie izie jej w powietrze mnóstwo
A jak się sprawują te siewniki 2 komorowe bo zaciekawiły mnie.
Ja ma firmy junkkari bardzo proste i fajne siewniki. Jedynym minusem mojego jest to ,że ma z przodu zęby do wysiewu nawozu i przy dużej ilości resztek pożniwnych potrafi się zapchać ,ale też nie ma z tym tragedii. Ogólnie polecam.
Pablo nie nie mam takiego ale siałem i sieje nowszym ... nie mam czasu bo bym wstawił jakiś filmik z tego roku z siania . Znaczy z 19 roku siew rzepak ... maszyna prosta jak cep . Ale ze słabego materiału ... Strasznie pęka wszystko , do tego nie na widzi siania na uwrociach . a tak to ok
A dostęp do czesci? Jak później ze wschodami ?
Paweł czemu sprzedajesz kockeringa? mój 525 obok ciebie pojechal do świdnicy polskiej
Badam rynek chcę zobaczyć czy jest zainteresowanie takimi siewnikami. To blisko mnie ,mała wioska pewnie go ,gdzieś zobaczę w akcji.
A co obsługuje się z hydrauliki która jest na siewniki? No bo podnoszenie i znaczniki na szybkozłącza do traktora?
Dmuchawę wentylatora ,dzięki czemu nie ma wałka wom i nie ma problemu z manewrami.
To lepiej założyć dmuchawe na wieżyczce a tylko wąż z wiatrem będzie pracować na zakrętach. Tak jest jednak pompa, silnik, kupa oleju... A to zabezpieczenie elementów roboczych to jest na siłownikach hydraulicznych?
Piotrek1990 napisał(a):
Odnosnie tego co mówisz to mam nowe kompletne redlice do podsiewu nawozu. Bodajże 26 sztuk. Od Beckera Aeromata. Ktoś zainteresowany ? Do takiego projektu w sam raz ;P
Talerze podwójne w V układzie?