Przez pewien czas miałem chęć wydłużyć gardzieli przy 514 ale stwierdziłem, że to byłaby za duża przeciwwaga i tył za bardzo by unosiło. A jak bym miał na tył zakładać obciążniki to prędzej czy później by coś się uje...o.
Masz heder 5,6?
4,8
No to masz spory zapas masy do wykorzystania.
Ja jakbym miał wrócić do bizona to nigdy do 56 ,prędzej do rekorda niby to samo ale są pewne, hamulce lepsza skrzynia a tu jeden powazny problem odpada
MAREKPE napisał(a):
No to masz spory zapas masy do wykorzystania.
Niby tak ale w polu już widać że teraz tył nie jest za ciężki więc po co kombinować. Co innego w 516, tam tył trzymał się ziemi jak by był zabetonowany
Ja trzy lata kosiłem 10ha Classem Comet 2,2 metra, bez kabiny siedząc na wysokości łanu w masce przeciwpyłowej, a z prawej strony buchał na mnie przegrzany motor. Żniwa trwały dwa tygodnie. Masakra, ale jednak był mój i nigdy nie miałem problemów czy przyjedzie czy nie, bo Bizon nie zawsze mógł dotrzeć na pole. Kiedy chciałem go zmienić na większy miałem wybór między drogim , awaryjnym aczkolwiek dostępnym rodzimym sprzętem, a innym. Koniec końców kupiłem E512 i już 3 sezony za mną, na siedząco bez kurzu.
Massey napisał(a):
Najlepsza to i tak była vistula z tą mega nagrzewnicą zaraz koło siedzenia
Ojciec ma pamiątkę na ręce do końca życia jak chłodnica wybuchła wieczorem i marynarkę zacisnęło na ręce.
Posiada ktoś z kolegów bizonka zo 56?
Z czym masz problem ?
Miałem uszkodzony zegar obrotów młocarni, w tamtym roku kupiłem drugi używany który okazał się też padnięty, w pracy miałem dobrego elektronika i dałem mu dwa żeby zobaczył, sprawa wygląda tak że gość już dobry rok nie pracuje nie odbiera tel a ja jak nie miałem tak nie mam zegara
Teraz do rzeczy potrzebuję z prądniczki obrotów młocarni pomiar ile wolt pokazuje przy 800set i 1000 obrotów oczywiście przy prędkości obrotowej silnika do koszenia, dzięki temu można zwykłym miernikiem stwierdzić jakie są,obroty i w kieszeni zostanie ponad 300zl
Chyba że ktoś z kolegów ma do oddania sprawdzony używany
Ps. Prądniczka jest sprawdzona i 100% sprawna
Ostatnio edytowany przez gelek79 (2019-07-13 06:52:11)
Załóż licznik rowerowy i spokój. Tanio i prosto. Albo jakiś przemysłowy
https://allegro.pl/oferta/tachometr-cyf … witemShare
Ostatnio edytowany przez Laszek (2019-07-13 07:47:21)
Jak prądniczka sprawna to zwykły multimetr i pokazuje cyfrowo obroty . tak teściu miał zrobione
Wojtas możesz coś konkretniej, chodzi o miernik elektryczny?
Prądnicę sprawdzałeś jak była zamontowana czy na stole? Próbowałeś podać napięcie z baterii 9v na zegar nim go oddałeś do naprawy? Albo zamienić zegary miejscami? (oba wewnątrz są identyczne różnią się jedynie cyferblatem można użyć też np z autosana po przełożeniu tarczy)
Ja nie mam tych zegarów bo mi nie oddał
Zastanawiam się nad tym, jak dobry ten bimber robisz
Ja nalewy robię teraz mam aroniówkę i malinówkę z dodatkiem kapucyńskiej
Ostatnio edytowany przez gelek79 (2019-07-14 06:53:54)
Nalewek to mam sporą kolekcję. Za dobry bimberek puścił bym ten zegar
No bimberku nie mam
W sumie mam darowane ale nie sprawdzone wstydzić sie nie chce
Ostatnio edytowany przez gelek79 (2019-07-14 08:42:41)