Ogłoszenie

Dział "zrób to sam" oraz "literaturai instrukcje" dostępny jest tylko dla zarejestrowanych użytkowników tak więc zapraszam do rejestracji

Każdy nowy użytkownik proszony jest o wysłanie do mnie prywatnej wiadomości lub e-maila w celu odblokowania niektórych funkcji m.in. tworzenie nowych wątków!!! pozdro piotrfire :)

#1 2013-06-26 14:09:57

michu23
cool
Zarejestrowany: 2010-01-25
Posty: 1046
mieszkam w: Pila
Typ kombajnu: e 514
Typ ciągnika: zt303.zt323x2 mf 255 mtz82 c360

sipma rolujaca

witam panowie mam taki problem juz od dawna i mysle ze nie tylko ja posiadam sipme clasik klapa jest hydrauliczna nie jak w niektorych na zatrzask mechaniczny i gdy juz jest pelna to klapa sie otwiera i baloty nie sa juz tak dobrze zbite pracuje z nia mtz 82 wymienialem juz pompe i rozdzielacz w ciagniku i tak to nic nie daje kolega presuje jd 90koni i tez mu sie otwiera a ciagnik nowy co wy o tym myslicie jak rozwiazac ten problem moze jakiez zawory odcinajace olej zeby olej nigdzie nie uciekal


Fortschritt zt 423 a razy 2

Offline

 

#2 2013-06-26 15:49:53

Scorpion
cool
Skąd: Kuj-Pom
Zarejestrowany: 2010-01-19
Posty: 2998
mieszkam w: oborze
Typ kombajnu: -----
Typ ciągnika: ZT 323A/300/c330/c355/Torpedo

Re: sipma rolujaca

Załóż haki mechaniczne i będzie pewne .

Offline

 

#3 2013-06-26 16:03:13

koseś
cool
Zarejestrowany: 2008-01-20
Posty: 5744
mieszkam w:
Typ kombajnu:
Typ ciągnika:

Re: sipma rolujaca

Po pierwsze czy siłowniki są szczelne na tłoku i rozdzielacz ? jeśli tak to znaczy że za mocno zbijasz ! A jeśli taki zgniot jest Ci potrzebny to wystarczy założyć haki albo .. grubsze siłowniki .

Offline

 

#4 2013-06-26 16:49:50

Grzegorz89
cool
Zarejestrowany: 2010-10-02
Posty: 8081
mieszkam w: Wysokie k.Krasnegostawu
Typ kombajnu: e-512 ,e-512 na części, Claas Dominator105
Typ ciągnika: zt 323A mtz55 c360p zt303 belarus jumz.

Re: sipma rolujaca

My mamy taką international jak polska z224 i klapa nie otwiera się a pracuje z 3P. Jak kupiliśmy był zawór kulowy na wężu. Myślę że jeżeli siłowniki trzymają to byłoby najtańsze rozwiązanie i najmniej uciążliwe.

Offline

 

#5 2013-06-26 18:31:33

Laszek
cool
Zarejestrowany: 2012-04-01
Posty: 6141
mieszkam w: Śmiłowo, Piła WLKP
Typ kombajnu: E516B na części, E514, Claas 114CS
Typ ciągnika: zt 303, Belarus 1025, C360, C 355, C328

Re: sipma rolujaca

Najprawdopodobniej manszety w siłowniku przepuszczają. Dobrze już nie pamiętam jak to w sipmie ale tez zawór co jest w niej to też coś za to odpowiada? Wiem że przełączało się tam wajchą żeby podbieracz podnosił ale czy coś więcej.... hmmm nie pamiętam


E 516 na części
Telefon 695 076 269

Offline

 

#6 2013-06-26 18:46:47

Karol323
cool
Zarejestrowany: 2010-08-29
Posty: 2749
mieszkam w: Boksze Stare
Typ kombajnu: Rekordzik Z0-58
Typ ciągnika: Rusak/MF255/C-360/Jumz/ZT-323A/1214+TUR

Re: sipma rolujaca

Laszek ten zawor daje albo na komore otwierac badz podbieracz podnosoc opuszczac. u mnie w sipmie jest jeszcze wszystko ok i nie przepuszcza i silowniki tak nie puszczaja. dopiero jak dochodzi do niebieskiego pola img/smilies/big_smile a najlepiej przy sipmie wspolpracowal Jumz. Dobra hydraulike maja ruskie i pasuje odealnie do belarki img/smilies/smile


GG : 9860720  img/smilies/smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi img/smilies/big_smile

+33 / -0 (chyba img/smilies/wink)

Offline

 

#7 2013-07-03 11:55:14

michu23
cool
Zarejestrowany: 2010-01-25
Posty: 1046
mieszkam w: Pila
Typ kombajnu: e 514
Typ ciągnika: zt303.zt323x2 mf 255 mtz82 c360

Re: sipma rolujaca

silowniki sa ok zadnych przeciekow nigdzie nie ma mysle ze rozdzielacz ten w presie ale nie jestem pewny do konca a czy mozna zalozyc te haki do mojej tez moze mi ktos podeslac jakies fotki jak to jest zrobione


Fortschritt zt 423 a razy 2

Offline

 

Stopka forum

Powered by PunBB
Host by: Hosting
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson



Założ : stronę za darmo