Jak dobrze traiłeś to OK teraz jak dbasz tak masz.Znajomy zmienił zajechanego Forsza na Reno-145km i był zadowolony ale części drogie.
Ostatnio edytowany przez PawełS.64 (2012-12-23 14:57:02)
u nas nikt złego słowa na te traktory nie powie a na pewno nie na ich silnik i skrzynie mechanicze. Maszyny nie do zajechania. Ale faktem jest że francuzi to wszystko potrafią zajechać
No jak bym zmieniał to też na taką Renie 144 albo Fendzika jakiegoś ^^
Tak jak mówisz jak kiedyś 323 będzie wymagał wymiany to renia go zastąpi.
Przyzwoita jakość, moc , paliwożerność , za przyzwoite pieniądze.
Szkoda że nie mają sprężarek
Ostatnio edytowany przez PawełS.64 (2012-12-23 17:00:43)
a no mają kolega w swojej posiada seryjnie ...
Scorpion napisał(a):
No jak bym zmieniał to też na taką Renie 144 albo Fendzika jakiegoś ^^
Lub MF Dynashift mający wiele wspólnego z renią
dynashift tzn prawie bezstopniowa? bo jak tak to nie polecam. znajomy miał taką w 155KM reni i wszystko było fajnie przez pierwsze 8 godz pracy a potem ciągnik po prostu się zatrzymywał i stał jak ostygł ruszał. Grzebali w nim przez 2 lata magików było kilku i nic poszła do żyda
właśnie a kuzyn polecał mi żeby brać tak jak jego mechanicznego, skrzynia mechaniczna, rewers mechaniczny, podnośnik mechaniczny, ale dobrze że te wszystkie wajchy ma poręcznie zrobione
Mi też się podoba rozwiązanie gałek w mechanicznej renówce
Krzysiek napisał(a):
dynashift tzn prawie bezstopniowa? bo jak tak to nie polecam. znajomy miał taką w 155KM reni i wszystko było fajnie przez pierwsze 8 godz pracy a potem ciągnik po prostu się zatrzymywał i stał jak ostygł ruszał. Grzebali w nim przez 2 lata magików było kilku i nic poszła do żyda
Bo tam remont zaczyna się od pompy, kumpel właśnie przwraca drugą młodość MF 8160 Dynashift, tyle że prawdziwy fachowiec, a nie jakiś magik przyjechał i w trakcie picia kawy powiedział, że albo zrobi to tak jak ma być od A do Zet, albo nawet nie idzie patrzeć na traktor. Po czym w dwie godziny wybebeszył traktor ze sprzęgła pompy i czegoś tam jeszcze, stwierdził że coś tam jeszcze w skrzyni będzie do wymiany i pojechał regenerować. Powiedział, że jak wszystko poskłada to 10 000 godzin ciągnik bez zaglądania będzie pracował, tylko paliwo , oleje, filtry i smary.
Marku konkretny gościu jak robić to raz a porządnie a nie, co jakiś czas grzebać się z tym to powinno pracować a nie psuć się jak jest najbardziej potrzebne takie moje zdanie. Pamiętasz moje problemy z RURem 5 podałeś mi namiary na chłopaków ściągnęli mi nowy łańcuch z Czech zębatki od łańcuchów zregenerowałem, bo nie mieli akurat nowych i od tego czasu rozwiózł ze 150 rozrzutników pomiotu i zapomniałem, co to łańcuch
Ostatnio edytowany przez Pietia (2012-12-24 10:34:38)
Tylko to pasowanie nowych rzeczy do starych podczas remontu nie zawsze wychodzi na dobre
bo nowe części zużywają się szybciej .
Tomala bo juz made in china wszystko
Tak jak mówi Paweł jak dbasz tak masz. A mam pytanie może ktoś ma renie z typu .... 14 jak jest u nich z świecami do podgrzania ?
Pietia made in china to normalne 90%produkcji albo china albo tajwan a nasi żeby sprzedać obniżają koszty i parametry
kamil3993 napisał(a):
Kto ma Renie to wie. Ja mam 120 .14 i chwalę sobie jest bardzo oszczędna i daje sobie radę . Nie powiem bo nowe renie z silnikiem JD więcej palą i z tegoco slyszłę to skrzynie maja awaryjne.
nie więcej TYLKO DUŻO WIĘCEJ !!!
JA TEŻ MAM RENIĘ BARDZO OSZCZĘDNA 120,14
jeden minus że skrzynia 30 km /h
ale można się przyzwyczaić bo kabina jest ok
Ostatnio edytowany przez jacy (2013-05-21 14:46:47)
Laszek podpytaj kuzyna ile trzeba było by zapłacić jak to powiedziałeś za ładną renówke z zachodu ? Z silnikiem 6 cylindrowym i mechaniczną skrzynią .
Tadek a co na renówkę polujesz???
Masz jakiś konkretny model na oku? Jaka moc i rocznik? Powiem tak, że tanich sprzętów w ogóle nie przywozi bo stawia przede wszystkim na dobry stan techniczny, wizualny przy okazji też. Obecnie co ma 2 sztuki to 110.54 i 155.54 i to sprzęty w naprawdę ładnym stanie.