No i witam was koledzy , chciałem wam zaprezentować mój nabytek , którym jest Bizo Super Z050 z 1975 roku .
Uploaded with ImageShack.us
Jak na swoje lata to maszynka całkiem całkiem , bezawaryjnej pracy życzę .
A jak z częściani bo sąsiat ma zawsze z tym problem.
Problemu nie ma większość a nawet wszystko pasuje od Z056 tylko , że on nie ma trójpasa tylko dwu pas i pas transmisyjny
A co z sitami, cepami itp.
pare lat temu muwili mi w sklepie że trzeba ciąć z BIZ-ZO56
ma 4 wytrząsacze.
Z040 ma 4 wytrząsacze a Z050 pięć :d oj chłopie , ale byka strzeliłeś
Bo ja mam e-512 a faktycznie pomotałem przepraszam z 40.
Oby dobrze chodził--powodzenia..
Dzięki , Wzajemnie
Ile za dużo dałeś?
to się różni deską rozdzielczą i tym że młocarnia jest napędzana na pas transmisyjny .. do tej pory 2 nowe wiszą u mnie ... pozatym nic więcej ... miałem takiego z 1974r z sieczkarnią i kabiną pchnołem takiego za 17.5tys ale mój wyglądał wkoncu ten jest 10 tys tańszy
ale jak silnik na chodzi teo reszta złomu się będize kręciła ... żebym wiedizał miesiąc prędzej to bym zamówił takiego bo cieli na złom .... na chodzie był
No szerokości życzę , braku studzienek melioracyjnych i płytkich rowów he
Silnik chodzi jak dzwon cichutko i równo nic nie stuka puka itd. Ma dużo nowych części i co najważniejsze był garażowany
po żniwach sie dowiecie czy dobry zakup czy moze i studnia bez dna ... zawsze jest albo albo ... a czasami bez litosci
Też kupiłem w tym roku przed żniwami takiego. Z tym że napęd przerobiony od 56 na trzy klinowe paski. Też garażowany z wyglądu nawet może gorzej jak twój, ale nie to najważniejsze,sieczkarnia, silnik 4atm, i gość nie bawił się w lącanie tylko kupował nową część. Ja dałem 20tys. ale dwa hedery jeden ze stołem, ogółnie szedł w te żniwa jak przecinak Życzę ci żeby szedł w następne żniwa tak jak mój albo jeszcze lepiej. Smar z rana dla niego dla ciebie kawa, i heja! Pzdr.
On kosił co roku 40 ha niby 4 sezony temu miał awarię a tak to chodził i też koleś nie robił lipy wszystko porządnie porządnie przeczyszczony wydmuchany , klakson działa , nowe listwy i łańcuch podajnika , łożyska na klawiszach i jak widać dostałem do niego wszystkie książki jakie miał
No piękny Biziutek!
Jak włożymy trochę serca to największy złomek nam się odwdzięczy.
Ostatnio edytowany przez jacekrado (2012-01-07 11:56:54)
Ali budowa rozdrabniacza to mi się podoba
Dzięki rozdrabniaczowi wartość Bizonka wzrosła dwukrotnie
najlepsze jest to ze niektórzy są przekonani święcie że jak założą rozdrabniacz to silnik umiera od razu te tematy mnie najbardziej śmieszą a czerwień jest taka widze soczysta