tomek1974 napisał(a):
Piotrze zrób tak jak ja kup b201 5 albo 6 skibowy za 1500zł ,zakładasz wieżyczkę, odcinasz tył ,robisz 4 skiby,ustawiasz na 40-45cm i w pole jak nie poradzi pługa to zakładasz od pługa do ciągnika siłownik jako wspomagający i nie ma siły by go nie podniósł .Teraz to wiem co to jest orka żaden lemiesz czy dłuto nie skrzywione a w ziemie wchodzi jak w masło,kryje rewelacyjnie.
Zgadzam się! Pług orał bajka ja miałem rozsuniętego na 180-190 cm, cięzki w cholere, gdyby forsz miał lepsza hydraulikę to byłby to super pług do niego, mój Steyr był za lekki do niego...
A czy b 201 po przeróbce na zawieszany ma regulację szerokości orki?
Ma tylko trzeba całe korpusy przesuwać (są tam 4 śruby na korpus)a to trochę trwa najlepiej to ustawić jak pasuje i zostawić w spokoju.Ja ustawiłem na 40 cm i skrzywiłem pług w lewo tak żeby oparł się na płozach żeby łańcuchy były luźne i bierze wtedy po 45cm tak że bierze całe lewe koło wychodzi równe 180cm.
Ostatnio edytowany przez tomek1974 (2011-10-01 13:04:01)
Ja nie rozsuwałem go bardziej bo wtedy był by bardzo długi, a im dłuższym tym gorzej mi pionowało ciągnik...
Forszaj daje radę go podnieść? Wywrot na jeden wąż?
ma kolo 1800 daje rade tak na jeden waz jest wiec trzeba miec w rozdzielaczu tz zapadke
widzę że nie tylko ja pług polepiłem
Ostatnio edytowany przez Grzegorz89 (2011-10-02 17:43:47)
nie lepilem juz taki kupilem tylko lopaty zalozylem nowe
1800? kg waży nie wierze. czy 180cm orze ?
pewnie 180cm orze a warzy nie wiecej jak tonę ... sprzedaj mi 4 korpus bo reszte mam w idelnym stanie
co ty na to ?
A ja zastanawiam się nad kupnem całości
tylko że ten na allegro był chyba w lepszym stanie za 3700 tak wiec z ta cena trzeba sie dogadac
to bierz z allegro twoj wybor a mi kolo zabiera tak jest rozstawiony a lopaty z unirolu robia swoja jak ktos mam ma te lopaty to wie o czym mowie sruby 12.9 sie scinaja niz lopata ma sie pokrzywic od kamienia
Co to są łopaty ? odkładnie ?
lub lemiesze bo własnie tego sformuowania nie rozumie
lemiesze
reszta tesz unirol czy rebe ( odkładnice, piersi,itp )
rabe
A na jakiej zasadzie on obraca bo nie widzę sprężyn przy wieżyczce? Miałem identyczny 3 skibowy ważył 900kg