Ogłoszenie

Dział "zrób to sam" oraz "literaturai instrukcje" dostępny jest tylko dla zarejestrowanych użytkowników tak więc zapraszam do rejestracji

Każdy nowy użytkownik proszony jest o wysłanie do mnie prywatnej wiadomości lub e-maila w celu odblokowania niektórych funkcji m.in. tworzenie nowych wątków!!! pozdro piotrfire :)

#1 2011-02-20 09:20:54

mazi
doktorat z fortschritta
Skąd: Dolnośląskie
Zarejestrowany: 2008-12-23
Posty: 346
mieszkam w: DOA
Typ kombajnu: był E-514, jest E-517
Typ ciągnika: był 303d, jest Ślązak 8190, 323-A,MF 255, Zetor25/ursus 330

Kabina 323 - czy można sciągnąć

Chciałbym ściągnąć kabinę 323 czy może już ktoś to robił, czy jest to proste. Chodzi o kable i ect. Chciałem ją wypiaskować.


Znawców Fortschritta wielu na forum fachowców na lekarstwo ...

Offline

 

#2 2011-02-20 23:23:32

mazi
doktorat z fortschritta
Skąd: Dolnośląskie
Zarejestrowany: 2008-12-23
Posty: 346
mieszkam w: DOA
Typ kombajnu: był E-514, jest E-517
Typ ciągnika: był 303d, jest Ślązak 8190, 323-A,MF 255, Zetor25/ursus 330

Re: Kabina 323 - czy można sciągnąć

Może ktoś pomóc


Znawców Fortschritta wielu na forum fachowców na lekarstwo ...

Offline

 

#3 2011-02-21 07:38:09

koseś
cool
Zarejestrowany: 2008-01-20
Posty: 6247
mieszkam w:
Typ kombajnu:
Typ ciągnika:

Re: Kabina 323 - czy można sciągnąć

To czy coś jest łatwe albo trudne to pojęcie względne bo mi zdjęcie kabiny zajęło trochę ponad godzinkę ,pasem złapałem po otwarciu drzwi w wiadomo trzeba zdemontować podłogę  rozłączyć elektrykę  przewody od ułk.kier,zbiorniczki z płynem i heja do góry a potem dopiero się okazałe że zapomniałem o hamulcu ręcznym img/smilies/smile

Offline

 

#4 2011-02-22 09:13:18

Fenol
cool
Skąd: Konin
Zarejestrowany: 2007-06-08
Posty: 3746
mieszkam w: Czarnej Dupie
Typ kombajnu: niestety Bizon Z056
Typ ciągnika: ZT323, 385

Re: Kabina 323 - czy można sciągnąć

dobre img/smilies/smile


Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

Offline

 

#5 2011-02-22 09:28:01

bamreras
cool
Skąd: pomorskie/Skarszewy
Zarejestrowany: 2011-02-11
Posty: 3446
mieszkam w: domu :)
Typ kombajnu: Z056
Typ ciągnika: c360, zt423a

Re: Kabina 323 - czy można sciągnąć

I że o tym hamulcu zapomniałeś to dźwignąłeś całego farszaja do góry img/smilies/big_smile img/smilies/big_smile img/smilies/big_smile


Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

Offline

 

#6 2011-02-22 11:05:34

jamir12
cool
Zarejestrowany: 2010-03-17
Posty: 2897
mieszkam w: Sieradz
Typ kombajnu:
Typ ciągnika: MF 2680 , Renault R 78

Re: Kabina 323 - czy można sciągnąć

bamreras napisał(a):

I że o tym hamulcu zapomniałeś to dźwignąłeś całego farszaja do góry img/smilies/big_smile img/smilies/big_smile img/smilies/big_smile

W najgorszym wypadku pokrzywił albo osłonę albo dźwignię od ręcznego a w najlepszym po prostu kabina nie poszła do góry.


Tel.795-243-626
Trudno jest byc zajebistym, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl

Offline

 

#7 2011-02-22 14:22:09

koseś
cool
Zarejestrowany: 2008-01-20
Posty: 6247
mieszkam w:
Typ kombajnu:
Typ ciągnika:

Re: Kabina 323 - czy można sciągnąć

Ścięły się kołki przy taśmach ale tak to jest jak robota się pali w rękach

Offline

 

#8 2011-02-22 17:36:11

Marek323
doktorat z fortschritta
Zarejestrowany: 2008-01-13
Posty: 311
mieszkam w: Mazury
Typ kombajnu:
Typ ciągnika:

Re: Kabina 323 - czy można sciągnąć

Przy podnoszeniu kabiny należy ją cały czas bujać rękami na boki wtedy gdziekolwiek się zawadzi to od razu wiadomo.

Offline

 

#9 2011-02-22 18:25:13

koseś
cool
Zarejestrowany: 2008-01-20
Posty: 6247
mieszkam w:
Typ kombajnu:
Typ ciągnika:

Re: Kabina 323 - czy można sciągnąć

Marku masz rację ale siedząc w ciągniku i podnosząc na maszcie widlaka kabinę nie da się być w dwóch miejscach jednocześnie  więc pomoc drugiej osoby bezcenna.

Offline

 

#10 2011-02-22 20:06:17

michu23
cool
Zarejestrowany: 2010-01-25
Posty: 1048
mieszkam w: Pila
Typ kombajnu: e 514
Typ ciągnika: zt303.zt323x2 mf 255 mtz82 c360

Re: Kabina 323 - czy można sciągnąć

a przy 303 to juz wogule proscinka nawet zadnych kabli ani nic no od wycieraczki i lampki i wsio


Fortschritt zt 423 a razy 2

Offline

 

#11 2015-09-03 21:47:05

darus0955
aktywny
Zarejestrowany: 2015-07-21
Posty: 58
mieszkam w: Pow.płoński
Typ kombajnu:
Typ ciągnika: ZT323

Re: Kabina 323 - czy można sciągnąć

mógł by ktoś mi opisać lub opowiedzieć do czego służą te dzwignie w kabinie <a href=http://zapodaj.net/c11321a151150.jpg.html>forsz.jpg</a>

Offline

 

#12 2015-09-03 21:48:05

darus0955
aktywny
Zarejestrowany: 2015-07-21
Posty: 58
mieszkam w: Pow.płoński
Typ kombajnu:
Typ ciągnika: ZT323

Re: Kabina 323 - czy można sciągnąć

Offline

 

#13 2015-09-03 21:57:33

Roberto323
doktorat z fortschritta
Skąd: łódzkie
Zarejestrowany: 2014-11-20
Posty: 487
mieszkam w:
Typ kombajnu: zbijarka do palet
Typ ciągnika: ZT 323A

Re: Kabina 323 - czy można sciągnąć

Rysunki widać ręczna robota:) Mam nadzieję, że ci ktoś odpisze bo sam jestem ciekaw

Offline

 

#14 2015-09-04 08:58:04

tomek 323
cool
Skąd: warmińsko-mazurskie
Zarejestrowany: 2014-07-16
Posty: 2549
mieszkam w: Borzynowo NEB
Typ kombajnu: koparka jumz 6m budowlana
Typ ciągnika: Fortschritt ZT 323 Audi A6 C5 2.5 v6

Re: Kabina 323 - czy można sciągnąć

ja już to raz opisywałem
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php … 89#p145789
jest to w tym linku tylko nie mam pojęcia gdzie się zdjęcie zawieruszyło jak odzyskam to wstawię jak najszybciej
chyba że darus mi użyczysz fotki to ją oznaczę tak jak tamtą to wtedy bedzie komplet

http://images66.fotosik.pl/1154/92547c5ffe707173med.jpg

Ostatnio edytowany przez tomek 323 (2015-09-04 22:01:12)


+ 12  -0
nr tel.669700681
przy dzwonieniu proszę powiedzieć że z forum fortschritt

Offline

 

#15 2015-09-04 17:57:34

darus0955
aktywny
Zarejestrowany: 2015-07-21
Posty: 58
mieszkam w: Pow.płoński
Typ kombajnu:
Typ ciągnika: ZT323

Re: Kabina 323 - czy można sciągnąć

znalazłem ten opis ale jak byś mógł na tym moim zdjęciu je ponumerować

Offline

 

Stopka forum

Powered by PunBB
Host by: Hosting
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson



Założ : stronę za darmo