Witam.
Kupiłem siewnik ISARIA z którego jestem bardzo zadowolony.
Bardzo szybko się czyści oraz przezbraja na rolki drobne do rzepaku (3 minuty) dokładnie 3 minuty nie pomyliłem się.
Uważam że poznaniak to lipa. Sam miałem i sprzedałem.
Polecam ISARIA seria 6000. Nie są drogie oraz części można przetrawić.
Myślę że nawet jest lepszy albo porównywalny z AMAZONE.
Mam drugi niepełny sezon.
Polecam zamiast poznaniaka.
jak można mówić że lipa jak nim nie siałeś i go nie widziałeś może h... zboże miałeś,ja też nie sieje poznaniakiem ale najlepszy siewnik może być i zawsze znajdzie się taki co powie że lipa ...
Ja też mam Poznaniaka i uważam, że tyle jest wart ile waży razy 0,55 gr/KG
Meder napisał(a):
Witam.
Kupiłem siewnik ISARIA z którego jestem bardzo zadowolony.
Bardzo szybko się czyści oraz przezbraja na rolki drobne do rzepaku (3 minuty) dokładnie 3 minuty nie pomyliłem się.
Uważam że poznaniak to lipa. Sam miałem i sprzedałem.
Polecam ISARIA seria 6000. Nie są drogie oraz części można przetrawić.
Myślę że nawet jest lepszy albo porównywalny z AMAZONE.
Mam drugi niepełny sezon.
Polecam zamiast poznaniaka.
Z tym lipa to może nie do końca prawda jest parę wad które powinni poprawić jedynie co narzekam na poznaniaka to że jest miejsce w którym podnoszę go na pakomacie u siewnika jest za słabe i prawie nam się urwało i trochę znaczniki są za słabe gnom się ale tak do siania nie mam zastrzeżeń .
trzeba dodac to że się zapycha jak zobaczy trochę
resztek pożniwnych
a ja mam i sieje, nie ma co narzekać ważne ze ręcznie nie sieje, pewnie są lepsze siewniki ale sieje i nie narzekam
tu są wschody po polskim siewniku i siewie bezorkowym dla niedowiarków polskiej myśli technicznej http://img64.imageshack.us/i/mj159.jpg/# link poprawiony
Ostatnio edytowany przez scoda19 (2010-10-17 22:21:15)
Chyba nie przekonasz taką fotką do polskiej myśli technicznej konopi indyjskiej to to za bardzo nie przypomina
To, że poznaniak się gnie to może nie jest przystosowany do podnoszenia z załadowaną skrzynią ?
Mam IBR-a i też coś mi się pogięło i możliwe, że to przez załadowanie siewnika, tzn. jadąc z załadowanym siewnikiem polną drogą trochę szybko, wpadłem w dziurę, która podstępnie wypełzła mi pod koła. Od wiosny się zastanawiałem dlaczego lakier popękał i trochę rama w tym miejscu się odkształciła
ja na poznaniaka nie narzekam dołożę automatyczne ścieżki i znaczniki nie będzie tak źle a co do zapychania się to prawda dlatego poluję na ruski siewnik talerzowy w dobrej cenie , który zreanimuje albo przełożę talerze do poznaniaka.
Dario sam odpowiedziałeś sobie na pytanie,jak podróże pokonujesz z pełną skrzynią nasienną to coś ci się pogięło w instrukcji obsługi są takie informacje i dotyczą siewnika,rozsiewacza nawozu,opryskiwacza ale jak się nie czyta lub nie stosuje się do zasad to lepiej jest złożyć na polską myśl ...
Ja nie mam poznaniaka tylko ibr-a, a instrukcji prawdziwy mężczyzna nie czyta
Na poważnie czytałem tylko jak go ustawić, ale żeby jeździć pustym siewnikiem to bez sensu.
scoda19 napisał(a):
tu są wschody po polskim siewniku i siewie bezorkowym dla niedowiarków polskiej myśli technicznej http://img64.imageshack.us/i/mj159.jpg/# link poprawiony
Jakbym odpowiednio zrobił fotę to po moim konnym tez tak by wyglądało
U nas w Chodowie jest bardzo duże gospodarstwo i w tym roku zasiali rzepak w systemie bez orkowym i powiem wam że nie wiem czy tam jest rzepak czy pszenica ,wydaje mi się że nie da się przeskoczyć bez uprawy po żniwnej czyli podorywka czy gruber z byt wiele nasion zostaje i później trzeba nadrobić opryskami a te nie są tanie i pogoda nie zawsze pozwoli wjechać na czas a przy okazji rzepaku szykujcie pługi na wionę bo sporo go wyleci.
czepiacie się tego poznaniaka dlatego że polski ?? Ja posiadam poznaniaka z 89 roku o szerokości 2,7 metra. Kupił go jeszcze mój tata chyba z 10 lat temu od sąsiada za śmieszne pieniądze. doprowadziliśmy go do stanu dobrego i siał kupę lat. Jak kupiłem agregat upr-siew to siewnik przeszedł gruntowny remont: poszerzony na 3 metry, nowe lejki, gumy, tulejki i ogólnie to co wymagało wymiany, nowy lakier. W tej chwili siewniczek sieje bardzo dobrze. A zapychanie hmm niby czym miał by się zapychać ? A największą zaletą jest skrzynia załadunkowa mieszcząca 300 (czasem troszkę więcej) kg pszenicy i tak załadowany składam na hydropaku i jeszcze nic mi się nie pogięło. Jak na swoje lata nie ma się do czego przyczepić.
Witam
Ja tez kupiłem siewnik ISARIA z którego jestem bardzo zadowolony,ale co do siania rzepaku nie mogę sobie poradzić z ustawieniami. proszę o poradę Meder-a lub kogod kto uzytkuje ten siewnik.pozdrawaim
a jaki masz model bo do każdego jest inne ustawienie i jaka szerokość?
ISARIA seria 6000.
3 metrowy oczywiście dzięki za odp i info.
ale ustawieniami wałków do drobnego wysiewu czy ilość wysiewu?