Ogłoszenie

Dział "zrób to sam" oraz "literaturai instrukcje" dostępny jest tylko dla zarejestrowanych użytkowników tak więc zapraszam do rejestracji

Każdy nowy użytkownik proszony jest o wysłanie do mnie prywatnej wiadomości lub e-maila w celu odblokowania niektórych funkcji m.in. tworzenie nowych wątków!!! pozdro piotrfire :)

#1 2010-06-30 22:06:19

marekqaz
bardzo aktywny
Zarejestrowany: 2010-02-18
Posty: 168
mieszkam w: leszno
Typ kombajnu: massey ferguson
Typ ciągnika: ursus c-330; zetor 3011; fortschrit zt 323A

linka obrotomierza fortschritt ZT 323a

Witam, tak jak w temacie chciałbym kupić takową część. Wie ktoś gdzie i ewentualnie za ile mogę ją kupić? Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuje.

Offline

 

#2 2010-06-30 22:12:13

jamir12
cool
Zarejestrowany: 2010-03-17
Posty: 2897
mieszkam w: Sieradz
Typ kombajnu:
Typ ciągnika: MF 2680 , Renault R 78

Re: linka obrotomierza fortschritt ZT 323a

Zadzwoń do serwisu numer znajdziesz pod napisem serwis który znajduje się poniżej zdjęcia forszaja nowego typu.


Tel.795-243-626
Trudno jest byc zajebistym, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl

Offline

 

#3 2010-06-30 23:24:34

Kamil2610
doktorat z fortschritta
Skąd: Chełm woj. Lubelskie
Zarejestrowany: 2009-02-11
Posty: 918
mieszkam w: Rakołupy
Typ kombajnu: Fortschritt E512
Typ ciągnika: Zt 323

Re: linka obrotomierza fortschritt ZT 323a

http://www.thu.pl/product_info.php?products_id=1415 tutaj masz w link do THU znalazłem tu linkę za 40 zł


GG 16238418

Offline

 

#4 2010-07-01 08:29:13

zorak
cool
Skąd: dolnośląskie Świerzawa
Zarejestrowany: 2006-11-14
Posty: 2649
mieszkam w:
Typ kombajnu: E514
Typ ciągnika: Forterra 110, Farmtrac 675DT, c-360

Re: linka obrotomierza fortschritt ZT 323a

Gdzieś już o tym pisałem. Sprawdź gniazda przy silniku i przy zegarze czy są takie jak przy lince. Ja kupiłem oryginalną linkę i w ciągniku też mam oryginalnie (przynajmniej na moje oko) a linka nie pasi do gniazda zegara. Linke wymieniłem na wtryskiwacz i obrotów dalej nie mam img/smilies/sad


gg 5118068

Offline

 

#5 2010-07-01 10:10:57

korner2
doktorat z fortschritta
Skąd: Kuj.-Pom.
Zarejestrowany: 2009-11-08
Posty: 629
Typ kombajnu: International 923
Typ ciągnika: Fortschritt zt 303, Ursus C 360

Re: linka obrotomierza fortschritt ZT 323a

ta linka co znalazł kamil może i jest oryginalna, ale do mojego by nie pasowała bo u mnie gniazdo napędu linki przystosowane jest do "płetwy". powodzenia w poszukiwaniach img/smilies/smile

Offline

 

#6 2010-07-01 16:23:46

Dario
cool
Skąd: Ciemnogród Polską zwany
Zarejestrowany: 2008-07-16
Posty: 2558
mieszkam w: jaskini
Typ kombajnu: kolega
Typ ciągnika: zt 303

Re: linka obrotomierza fortschritt ZT 323a

@korner2, ta linka z linku Kamila jest właśnie do płetwy, końcówka po lewej stronie ma nacięcie na płetwę.

Offline

 

#7 2010-07-01 22:21:59

korner2
doktorat z fortschritta
Skąd: Kuj.-Pom.
Zarejestrowany: 2009-11-08
Posty: 629
Typ kombajnu: International 923
Typ ciągnika: Fortschritt zt 303, Ursus C 360

Re: linka obrotomierza fortschritt ZT 323a

no no byłem sie upewnić sprawdziłem img/smilies/wink racja Dario img/smilies/trink39

Offline

 

#8 2010-07-03 07:01:37

Master
doktorat z fortschritta
Skąd: Strzelno
Zarejestrowany: 2007-10-03
Posty: 304
mieszkam w:
Typ kombajnu:
Typ ciągnika: IFA ZT 323 FENDT 612 LS

Re: linka obrotomierza fortschritt ZT 323a

A u mnie chłopaki w sklepie zabieraja starą i wysyłają na regeneracje.Zapłaciłem bodajże 25 zł i jest OK.

Offline

 

#9 2011-03-26 14:40:47

ldragon
doktorat z fortschritta
Zarejestrowany: 2010-02-27
Posty: 323
mieszkam w: zachodniopomorskie
Typ kombajnu: zo56
Typ ciągnika: c-360,c-360-3p,c-385

Re: linka obrotomierza fortschritt ZT 323a

Panowie gdzie jest wyjście na silniku pod linkę bo się doszukać nie mogę?

Offline

 

#10 2011-03-26 15:18:14

Pietia
cool
Skąd: Wielkopolska okolice Rawicza
Zarejestrowany: 2006-12-11
Posty: 2931
mieszkam w: Okolice Rawicza
Typ kombajnu: FORTSCHRITT
Typ ciągnika: Watacha ruskich, ZT 303 pojechal w Bieszczady

Re: linka obrotomierza fortschritt ZT 323a

NA sprzęgle od pompy wtryskowej

Offline

 

#11 2011-03-26 21:08:39

ldragon
doktorat z fortschritta
Zarejestrowany: 2010-02-27
Posty: 323
mieszkam w: zachodniopomorskie
Typ kombajnu: zo56
Typ ciągnika: c-360,c-360-3p,c-385

Re: linka obrotomierza fortschritt ZT 323a

Nic tam niema. Może to samochodowy silnik

Offline

 

#12 2011-03-26 21:45:54

PiotrK
cool
Skąd: Woj. kuj.-pom. - Grudziądz
Zarejestrowany: 2007-04-26
Posty: 2707
Serwis

Re: linka obrotomierza fortschritt ZT 323a

Pewnie tak. Jak będziesz chciał przerobić to tak jak jest w Traktorze, to czeka Cię sporo roboty.


www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp img/smilies/smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

Offline

 

#13 2011-03-26 21:47:38

ldragon
doktorat z fortschritta
Zarejestrowany: 2010-02-27
Posty: 323
mieszkam w: zachodniopomorskie
Typ kombajnu: zo56
Typ ciągnika: c-360,c-360-3p,c-385

Re: linka obrotomierza fortschritt ZT 323a

PiotrK napisał(a):

Pewnie tak. Jak będziesz chciał przerobić to tak jak jest w Traktorze, to czeka Cię sporo roboty.

Kolego zdaje mi się że Ty coś kombinowałeś coś z jakimś elektronicznym obrotomierzem. Wyszło coś z tego?

Offline

 

#14 2011-03-26 21:57:19

PiotrK
cool
Skąd: Woj. kuj.-pom. - Grudziądz
Zarejestrowany: 2007-04-26
Posty: 2707
Serwis

Re: linka obrotomierza fortschritt ZT 323a

One są zrobione właśnie m.in. na taką okoliczność, żeby nie bawić się w żadne przeróbki. Teraz akurat mi się one skończyły, ale to jest kwestia dosłownie kilku dni.


www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp img/smilies/smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

Offline

 

#15 2011-12-12 18:35:01

artur998877
aktywny
Skąd: Radom
Zarejestrowany: 2011-10-20
Posty: 63
mieszkam w:
Typ kombajnu: Bizon z 115 dynamic
Typ ciągnika: Forschnit zt 303 ,massey ferguson , c360 ,deutz fahr

Re: linka obrotomierza fortschritt ZT 323a

Panowie ja też nie mam gniazda na obrotomierz i chcialbym założyć elektroniczny jaki to jest koszt?? i dużo jest przy tym pracy??

Offline

 

#16 2011-12-26 21:49:25

karol82
aktywny
Skąd: radom
Zarejestrowany: 2011-12-08
Posty: 76
mieszkam w:
Typ kombajnu:
Typ ciągnika: zt 323; c330

Re: linka obrotomierza fortschritt ZT 323a

koszt elektronicznego bez licznika mtg to jakieś 70zł ja się przymierzam na coś takiego
http://allegro.pl/motocross-obrotomierz … 32270.html ale do diesla jeszcze nie znalazłem a poszukam jeszcze z wskaźnikiem temp. wody i oleju oraz z ciśnieniem oleju bo gdzieś widziałem i tez nie był drogi


nie wszystko złoto co się świeci

Offline

 

#17 2011-12-27 21:43:51

Andrew89
cool
Skąd: Kalinowice Górne
Zarejestrowany: 2008-12-08
Posty: 2624
mieszkam w: Kalinowice Górne DZA
Typ kombajnu: E-514 ; B-201
Typ ciągnika: Fortschritt 325 A,Ford New Holland 7840, Zetor 8011 C-360 ostrówek K 162

Re: linka obrotomierza fortschritt ZT 323a

ja zamówiłem u PiotraK  i śmiga, naliczył już 150 mtg od lipca.
podłączenie to bajka. zasilanie pod kluczyk albo "klamke" i jeden kabelek do alternatora. obliczyć  stosunek obrotów i to wszystko . Polecam


"Główną siłą napędową socjalizmu i komunizmu jest zawiść. W kraju kapitalistycznym gdy biedak w tico widzi bogacza w jaguarze, to marzy o dniu w którym też sobie kupi jaguara. W kraju komunistycznym myśli, by bogaczowi tego jaguara skonfiskować, a w socjalizmie – bardzo wysoko opodatkować."
Źródło: „Dziennik Polski”, 9 kwietnia 2010, s. 2

Offline

 

#18 2011-12-27 21:46:06

PiotrK
cool
Skąd: Woj. kuj.-pom. - Grudziądz
Zarejestrowany: 2007-04-26
Posty: 2707
Serwis

Re: linka obrotomierza fortschritt ZT 323a

Artur998877, jeśli chodzi o to, co ja mam, to tu masz aktualną cenę http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php … 250#p68250 , a na początku wątku są zdjęcia.

Karol82, ale koniecznie zdaj recenzję jak uda Ci się w miarę w przyzwoitych pieniądzach zaadoptować tu takie cudeńko i to jeszcze z odpowiednimi czujnikami.

Ale żeśmy się Andrew razem wzięli za pisanie img/smilies/wink

Ostatnio edytowany przez PiotrK (2011-12-27 21:50:45)


www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp img/smilies/smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

Offline

 

#19 2012-01-08 23:06:21

karol82
aktywny
Skąd: radom
Zarejestrowany: 2011-12-08
Posty: 76
mieszkam w:
Typ kombajnu:
Typ ciągnika: zt 323; c330

Re: linka obrotomierza fortschritt ZT 323a

znalazłem rozwiązanie problemu niskim kosztem http://allegro.pl/podswietlany-licznik- … 27329.html tylko musi mieć prędkość maks przynajmniej 200km/h co będzie odpowiadało 2000obr/min i trzeba nastawić licznik na 100 albo na 10 nie jestem pewien godziny pracy tez policzy i więcej nie potrzeba


nie wszystko złoto co się świeci

Offline

 

#20 2012-01-09 07:17:25

koseś
cool
Zarejestrowany: 2008-01-20
Posty: 6252
mieszkam w:
Typ kombajnu:
Typ ciągnika:

Re: linka obrotomierza fortschritt ZT 323a

Ciekawe jak wyjdzie forszowi spalanie kalorii i tłuszczu img/smilies/wink

Offline

 

Stopka forum

Powered by PunBB
Host by: Hosting
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson



Założ : stronę za darmo