Ogłoszenie

Dział "zrób to sam" oraz "literaturai instrukcje" dostępny jest tylko dla zarejestrowanych użytkowników tak więc zapraszam do rejestracji

Każdy nowy użytkownik proszony jest o wysłanie do mnie prywatnej wiadomości lub e-maila w celu odblokowania niektórych funkcji m.in. tworzenie nowych wątków!!! pozdro piotrfire :)

#1 2007-01-03 23:15:02

karlos
cool
Zarejestrowany: 2006-11-28
Posty: 1327
Typ kombajnu: kosa lub sasiad
Typ ciągnika: fortschritt 323a

Zaczepy

pewnie admin i modowie mnie zje... ale trudno obawiam sie ze cos mi brakuje chyba zaczepu dolnego jak to powinno wygladac jak to dorobic i za ile u mnie wyglada to tak
http://images12.fotosik.pl/4/f8e3e56d8bd5c98am.jpg


[you] nie zaśmiecaj forum zanim napiszesz pomyśl[you]

Offline

 

#2 2007-01-04 00:21:13

RadekZly
doktorat z fortschritta
Zarejestrowany: 2006-11-13
Posty: 428
mieszkam w: Łódzkie
Typ kombajnu: T-188
Typ ciągnika: ZT 323 A 90', 2xC-330, C-360

Re: Zaczepy

Ja mam zaczep dolny img/smilies/big_smile jak kupowałem forszaja to w bagazniku go przywiozłem img/smilies/tongue jutro zrobie zdjecie i zobaczysz jak wyglada jak leży na ziemi  img/smilies/tongue a cięzki jest jak ch... img/smilies/hmm ze 40kg waży img/smilies/neutral ale nie wiem czy jest sens dorabiać coś takiego. Przecież zawsze mozna pod podnosnik podczepic  img/smilies/smile


gg 2215972

Offline

 

#3 2007-01-04 12:22:52

Miras1232
doktorat z fortschritta
Skąd: Kuj-pom
Zarejestrowany: 2006-11-14
Posty: 897
Typ kombajnu: BIZON
Typ ciągnika: ZT 323 A

Re: Zaczepy

Brak ci dolnego zaczepu (w górnym terz nie masz sworznia poprzecznego niebezpieczne przy dużych ładunkach ) morzesz zalozyc zaczep typu HITCH (hakowy )ale ciężko go kupic . Masz adres gościa ze ślesina (trasa Bydgoszcz-Nakło) ma zwykły zaczep (na bolec ) za 250 zł                               
Lipa Andrzej ,,AJA"S.C strażacka 1
tel 052 3857743
kom.0606317295
Na cięgła nie podwieszaj jak radzi Radek bo rozpie..........sz podnośnik.

Offline

 

#4 2007-01-04 13:24:37

Piotrfire
Administrator
Skąd: dolnośląskie Mietków
Zarejestrowany: 2006-11-12
Posty: 4292
mieszkam w: Proszkowice
Typ kombajnu:
Typ ciągnika:

Re: Zaczepy

haha  karlos ten patent z butelką daj do działu zrób to sam pod hasłem samodzielna naprawa uszczelniaczy img/smilies/big_smile


Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

Offline

 

#5 2007-01-04 13:33:29

tatamarty.323a
cool
Skąd: Biezdrowo, Wielkopolska
Zarejestrowany: 2006-11-13
Posty: 2126
Typ kombajnu: E 512, PŁUG B200/5
Typ ciągnika: ZT 323 A, 4011, T-25A, peugeot 205 1.9D

Re: Zaczepy

W Pszennie gość ma takie zaczepy hakowe, po 450 zł, a w Zakrzewie widziałem i hakowe i zwykłe na bolec, ale cen nie wiem, a adres do gościa do Zakrzewa chyba gdzieś podawałem.


tel: 605107385  czynny non stop
ZT 323 A 89`
E 512 77`
B 200/5 83`
Brakuje mi Trabanta   http://img77.imageshack.us/img77/6011/fzt303nb5.gifhttp://img519.imageshack.us/img519/7425/cccp.jpghttp://img148.imageshack.us/img148/4215/trolex.jpg

Offline

 

#6 2007-01-04 13:52:08

RadekZly
doktorat z fortschritta
Zarejestrowany: 2006-11-13
Posty: 428
mieszkam w: Łódzkie
Typ kombajnu: T-188
Typ ciągnika: ZT 323 A 90', 2xC-330, C-360

Re: Zaczepy

JA mam taki zaczep. Musze go wsadzić do hali na zime bo zmarznie img/smilies/smile

http://images13.fotosik.pl/4/7cfdf4870612aaa7m.jpg http://images4.fotosik.pl/278/e5fec3c1ca45a3fcm.jpg http://images13.fotosik.pl/4/b09c84ce91418e20m.jpg


gg 2215972

Offline

 

#7 2007-01-04 16:03:47

marcel
The best
Zarejestrowany: 2006-12-08
Posty: 286

Re: Zaczepy

Czy mógłby ktoś pokazać jak taki zaczep wygląda założony na ciągniku bo jakoś nie mogę sobie tego poukładać w głowie. Co prawda nie mam Forszaja ale przy Zetorze 8011 mam hihcha i jest to najlepsza rzecz jaka może być przy ciągniku

Offline

 

#8 2007-01-04 23:03:10

karlos
cool
Zarejestrowany: 2006-11-28
Posty: 1327
Typ kombajnu: kosa lub sasiad
Typ ciągnika: fortschritt 323a

Re: Zaczepy

piotrfire napisał(a):

haha  karlos ten patent z butelką daj do działu zrób to sam pod hasłem samodzielna naprawa uszczelniaczy img/smilies/big_smile

jak kupilem sobie moj nowy dwudziestoletni ciagniczek to mial i nowoczesne zachodnio-wschodnie koncowki hydrauliki wiec ja jako polak ktory potrafi przerylem garaz bo gdzies mialem koncowke ktora kiedys byla przy ciapku i je podmienilem a tu kap kap i tak kapa wiec zrobilem recykling i zbieram olej poki nie zbiore checi aby jechac i kupic nowa stara koncowke img/smilies/1087


do radekzly
czy ta lina to komplet czy lezy tam przypadkiem

do miras
takie miesce na swozen jest takze u gury czyli co mam am wsadzic kawal preta i bedzie git czy to musi byc cos specjalnego

a tak pozatym ze brakuje mi super fajowego zaczepu hitch lub tylko fajowego zaczepu dolnego i mam zajefajny uszczelniacz butelkowy to moze ktos zwroci uwage na te slady po cieciu obok zaczepu gornego

Ostatnio edytowany przez karlos (2007-01-04 23:19:39)


[you] nie zaśmiecaj forum zanim napiszesz pomyśl[you]

Offline

 

#9 2007-01-04 23:37:33

RadekZly
doktorat z fortschritta
Zarejestrowany: 2006-11-13
Posty: 428
mieszkam w: Łódzkie
Typ kombajnu: T-188
Typ ciągnika: ZT 323 A 90', 2xC-330, C-360

Re: Zaczepy

Nic nie dzieje sie z przypadku img/smilies/big_smile ta lina jest przyczepiona (jak sie dokladnie przyjzec widac na zdjęciu ze przechodzi przez zaczep img/smilies/smile ) i zapewne jest to zabezpieczenie przyczepy czy czegos w razie odczepienia sie. img/smilies/wink
A co do tych swozni to - tak wsadz kawal pręta img/smilies/big_smile  28mm i zabezpiecz img/smilies/smile

Ostatnio edytowany przez RadekZly (2007-01-12 18:45:09)


gg 2215972

Offline

 

#10 2007-01-05 15:13:30

Miras1232
doktorat z fortschritta
Skąd: Kuj-pom
Zarejestrowany: 2006-11-14
Posty: 897
Typ kombajnu: BIZON
Typ ciągnika: ZT 323 A

Re: Zaczepy

RadekZly napisał(a):

Nic nie dzieje sie z przypadku img/smilies/big_smile ta lina jest przyczepiona (jak sie dokladnie przyjzec widac na zdjęciu ze przechodzi przez zaczep img/smilies/smile ) i zapewne jest to zabezpieczenie przyczepy czy czegos w razie odczepienia sie. img/smilies/wink
A co do tych swozni to - tak wsadz kawal pręta img/smilies/big_smile a najlepiej takie go oryginalnego spinacza bo to tylko tym jest zabezpieczone przed wypadnieciem img/smilies/neutral ale w sumie ciezko by bylo zeby ten kawał 20cm sworznia sam sie wysunął podczas jazdy nawet niezabezpieczony img/smilies/smile

hmm a te ślady po cieciu ...  ktoś sobie wałek zrobił i wyciął takie płaskowniki które powinny być poziomo img/smilies/smile jeśli dobrze widze img/smilies/wink

Dobra panowie nie kombinujcie ta lina jest zakladana do ramion podnośnika (jak inaczej chcieliście unieśc do góry zaczep typu HITCH z podpietym np. 8-tonowym rozrzutnikiem . Te uszy ktore są na koncach linki zakłada się na sworznie w ramionach. brak ci Radek linki odbezpieczającej którą zaklada się do kabiny i po opuszczeniu ramion odbezpiecza się zamek w zaczepie który opada i po cofnięciu pod np. beczkowóz podnosi sie podnośnikiem zaczep i hak po złapaniu zaczeou zatrzaskuje sie.img/smilies/042

Offline

 

#11 2007-01-05 15:17:18

Miras1232
doktorat z fortschritta
Skąd: Kuj-pom
Zarejestrowany: 2006-11-14
Posty: 897
Typ kombajnu: BIZON
Typ ciągnika: ZT 323 A

Re: Zaczepy

Co do tych sworzni w górnym zaczepie powinny byc 2 u góry i na dole zabezpieczają one przed szarpaniem i wylamaniem zaczepu w czasie jazdy z bardzo dużymi ładunkami .

Offline

 

#12 2007-01-05 20:38:51

karlos
cool
Zarejestrowany: 2006-11-28
Posty: 1327
Typ kombajnu: kosa lub sasiad
Typ ciągnika: fortschritt 323a

Re: Zaczepy

miras czy przejdzie mi przeglad bez tych swozni i co rozumiesz przez bardzo duze ladunki


[you] nie zaśmiecaj forum zanim napiszesz pomyśl[you]

Offline

 

#13 2007-01-05 21:05:39

Miras1232
doktorat z fortschritta
Skąd: Kuj-pom
Zarejestrowany: 2006-11-14
Posty: 897
Typ kombajnu: BIZON
Typ ciągnika: ZT 323 A

Re: Zaczepy

karlos napisał(a):

miras czy przejdzie mi przeglad bez tych swozni i co rozumiesz przez bardzo duze ladunki

Wstaw na razie rórki (1cal powinien pasowac a na przeglądzie się nie polapią) a duży ładunek to dwie pelne HL-8011 czyli coś koło 24 ton na ,,haku"

Offline

 

#14 2007-01-05 23:06:36

karlos
cool
Zarejestrowany: 2006-11-28
Posty: 1327
Typ kombajnu: kosa lub sasiad
Typ ciągnika: fortschritt 323a

Re: Zaczepy

pomyslimy a jesli moge prosic o fotke jak powinien wygladac orginal to bede wdzieczny


[you] nie zaśmiecaj forum zanim napiszesz pomyśl[you]

Offline

 

#15 2007-01-06 11:49:05

Miras1232
doktorat z fortschritta
Skąd: Kuj-pom
Zarejestrowany: 2006-11-14
Posty: 897
Typ kombajnu: BIZON
Typ ciągnika: ZT 323 A

Re: Zaczepy

Proszę http://img130.imageshack.us/img130/5487/sworze324zaczepuwa9.jpg

Offline

 

#16 2007-01-06 12:10:01

Miras1232
doktorat z fortschritta
Skąd: Kuj-pom
Zarejestrowany: 2006-11-14
Posty: 897
Typ kombajnu: BIZON
Typ ciągnika: ZT 323 A

Re: Zaczepy

A tu zdjęcia mojego zaczepu http://img81.imageshack.us/img81/7025/zaczephitchkw5.jpg http://img441.imageshack.us/img441/5551/zaczephitch1td2.jpg http://img81.imageshack.us/img81/7795/zaczephitch2zu4.jpg http://img441.imageshack.us/img441/7195/zaczephitch3rj8.jpg Zrobilem też zdjęcia mocowania linki podnoszacej hak.

Offline

 

#17 2007-01-06 12:40:04

karlos
cool
Zarejestrowany: 2006-11-28
Posty: 1327
Typ kombajnu: kosa lub sasiad
Typ ciągnika: fortschritt 323a

Re: Zaczepy

wielkie dz


[you] nie zaśmiecaj forum zanim napiszesz pomyśl[you]

Offline

 

#18 2007-01-10 19:08:46

RadekZly
doktorat z fortschritta
Zarejestrowany: 2006-11-13
Posty: 428
mieszkam w: Łódzkie
Typ kombajnu: T-188
Typ ciągnika: ZT 323 A 90', 2xC-330, C-360

Re: Zaczepy

Ktorej dokladnie mi linki brakuje ? I co to jest na zdjeciu 1 ? Czyli ten zaczep chodzi caly czas kiedy sie tylko podnosi i opuszcza ramiona ? Gdzie biegną te linki przyczepione do podnosnika ?  I nie przeszkadza np jak sie ma podpiętą jakąs maszyne ?

Ostatnio edytowany przez RadekZly (2007-01-10 19:11:39)


gg 2215972

Offline

 

#19 2007-01-10 20:45:10

Miras1232
doktorat z fortschritta
Skąd: Kuj-pom
Zarejestrowany: 2006-11-14
Posty: 897
Typ kombajnu: BIZON
Typ ciągnika: ZT 323 A

Re: Zaczepy

RadekZly napisał(a):

Ktorej dokladnie mi linki brakuje ? I co to jest na zdjeciu 1 ? Czyli ten zaczep chodzi caly czas kiedy sie tylko podnosi i opuszcza ramiona ? Gdzie biegną te linki przyczepione do podnosnika ?  I nie przeszkadza np jak sie ma podpiętą jakąs maszyne ?

Brakuje ci lineczki (może ją masz tylko nie widac) którą widac na 2 zdjęciu (wychodzi z otworka po prawej stronie) i służy do odbezpieczania zaczepu z kabiny . Zwróc uwagę na zdjęciu 2 widac przejście liny pod zaczepem.A na zdjęciu 1 to regulator długości liny. Zaczep gdy odbezpieczysz i opuścisz po podniesieniu ramion zatrzaskuje zamek i pozostaje w tym położeniu a luz liny jest niewielki i nie przeszkadza w pracy podnośnikiem (ja mam fabrycznie zamontowany ten zaczep)

Offline

 

#20 2007-01-10 21:44:13

RadekZly
doktorat z fortschritta
Zarejestrowany: 2006-11-13
Posty: 428
mieszkam w: Łódzkie
Typ kombajnu: T-188
Typ ciągnika: ZT 323 A 90', 2xC-330, C-360

Re: Zaczepy

Ten tez był fabrycznie zalożony ale poprzedniemu wlascicielowi przeszkadzal w czyms tam i go zdjął. A ta lineczke do odbezpieczania to jest taka zwyczaja ktora mozna kupic w sklepie czy ma jakies uchwyty ? I z kabiny normalnie Ją się pociąga ręką czy jest jakaś wajcha ? A na zdjeciu 1 nieskojarzylem... tez mam ten regulator . Czyli brakuje mi tylko tej lineczki do kabiny ?


gg 2215972

Offline

 

Stopka forum

Powered by PunBB
Host by: Hosting
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson



Założ : stronę za darmo