WITAM.
Mam następujący problem w URSUSIE 912
otóż podczas pracy z zwijarką lub rozrzutnikiem pod obciąrzeniem wyłańcza się WOM(w czasie gdy się wyłańcza słychac zgrzyty)
aby ponownie włończyc należy wyłączyc (wajchą) WOM poczekac chwilke i włączyc
Co może byc tego przyczyną.
pozdrawiam
ale którą wajcha tą pod kierą czy pod fotelem ?? pozatym co do zgrzytów to prawie normalne ale raczej nie zgrzyty tylko taki głośny gruchot nie wiem jak to napisac albo opisac ale mozliwe że ci popekały tarcze na womie
mikropompka do wymiany
a gdzie ona sie znajduje jesli mozna wiedziec
w skrzyni pośredniej jesli dobrze pamiętam tak czy siak trzeba odjechac silnikiem
macie foto jak to wygląda i czy napewno trzeba silnikiem wyjeżdzac
za co ta pompka jest odpowiedzialna
i czy napewno to bedzie to
czy ona nieznajduje się pod pompą od podnośnika
możesz rozjechać na pośredniej mikropompka jest za pompą od kierownicy (tylko nie wiem czy dasz radę rurkę odkręcić (nad pompą od kierownicy) 2 dni rozkręcania
jak jest zacięty to za nockę zrobi
najpierw sprawdz tarczki na womie szybko i prosto
tarczki juz kiedyś sprawdzałem i są ok. wymieniłem tez uszczelniacze tam
to jedynie mikropompka no chyba że gdzies masz luz na cięgiełkach i to one są wadą ?? poprostu jak ciągniesz wajche to cięgiełka sa napięte i jest włączone a jak ja pozastawiasz w spokoju to pod wpływem drgań poprostu przesówa sie minimalnie i przestaje działac ?? sprawdzałes czy też się wyłącza jak jedziesz i trzymasz ręką ta wajche pod kierownicą ??
jak trzymam rękom to i tak sie wyłancza słychac zgrzyt i wom stoi jak zwolnisz obroty silnka to czasami sie włączy albo jak wyłaczysz ta wjchom pod kierownicą to tez trzeba odczekac chwile i można znowu wlaczac wom a jak ta mikropompka wygląda
niestety po wymianie mikropompki nadal występuje ten problem.
otóż nie słychac juz zgrzutów ale tak i tak się wyłącza
przy sprzegle (w tyle ciągnika) były wymienione oringi
co moze byc tego przyczyną??
w skrzyni jest ok 30litrów oleju
dodam iż ciągnik jest podczepiony do kosiarki rotacyjnej wiec ma w miare lekko
a gdy podniose kosiarke do góry to wałek się wyłącza
30l to się nie dziw że nie działa ja mam w 12045 ok 50l i jak 5l ucieknie to mikropompka zaczyna świrować
a ile musi byc
wlej jeszcze 20 literków przeicesz masz pozatym bagnet przy korku od skrzyni to nalej tyle żeby przynajmniej sięgało min (najlepiej max) wtedy nie powinna mikropompka szalec
pisales ze oringi wymieniałes przy tym sprzęgle z tyłu może podczas zakładania Ci któryś pękł albo cos źle złozyłeś ?? problem zaczą sie pojawiac po "zregenerowaniu" sprzęgła wałka tego z tyłu ??
i wszystko jasne nalezało wymienic
http://www.sklep-grene.pl/product_info. … s_id/15400
i przesówke
gdy wałek mial cięzko po prostu rozłańczało
i to tez było przyczyną zgrzytów
narazie się nie wyłańcza
zobaczymy jak bedzie siano zwijane
o bracie przerobiłem ten temat rozkręcilem wszystko rozbebeszyłem na drobne, wymiana środka z mikropompki nie zawsze gwarantuje sukcesu i tu btła moja wpadka, pieniła olej to szło na kosz wom i stawał grun przy większych obrotach...powodzenia
wszystko juz jest ok
działa
z tego jestem zadowolony.
pozdro